Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kevin is de beste in Engeland.

Eden Hazard is weer in topvorm na zijn enkelbless­ure

-

Experiment­eren of niet, kapitein Eden Hazard staat boven elke discussie verheven. Na zijn enkelbreuk kwam hij verrassend snel terug op zijn beste niveau. Maar de beste speler in Engeland? “Dat is Kevin”, zegt Hazard. “Op dit moment.”

De Belgische en Mexicaanse pers maakten gisteravon­d in het nationaal oefencentr­um in Tubeke kennis met ceremoniem­eester Hazard. De eerste vraag van de internatio­nale persconfer­entie was net gesteld of de geluidsins­tallatie begon oorverdove­nd te kraken. Geen probleem voor MC Hazard die er zijn cool niet bij verloor. “Dat is Romelu die op zijn kamer aan het dj’en is”, zei de aanvoerder met een kwinkslag. De aanloop naar de twee vriendscha­ppelijke interlands tegen Mexico en Japan verloopt ontspannen. Heel ontspannen.

Ben je opnieuw op je beste ni

b veau?

“Ik had gedacht dat het na mijn blessure langer zou duren om weer op topniveau te komen. Ik ben opnieuw top en ik hoop dat ik in de volgende maanden nog kan verbeteren. Om op mijn best te zijn op het einde van het seizoen.”

Zie je het zitten om twee vrien

b denmatchen te spelen in een drukke periode met je club?

“Twee keer 90 minuten spelen zou inderdaad een beetje stom zijn. Maar ik heb wel altijd zin om te spelen. Ik weet niet wat de coach gaat doen. Misschien laat hij me één keer 90 minuten spelen, misschien twee keer 45.”

Is Kevin De Bruyne op dit mo

b ment de beste speler in Engeland?

“City is de beste ploeg van de Premier League, dat is zeker. En Kevin is een belangrijk­e speler in het systeemGua­rdiola. Dus ja, hij is zeker de beste speler van het seizoenbeg­in. Maar hij heeft het geluk dat het goed draait bij City en hij sinds het begin van het seizoen zijn kwaliteite­n ten volle kan laten zien. Kevin heeft al veel kritiek gekregen bij de Rode Duivels, maar elke keer als hij speelt, geeft hij het maximum. We hebben veel kwaliteits­spelers bij België en we proberen allemaal zo efficiënt mogelijk te zijn. Of het nu Kevin, Dries, Romelu of ik is. We zijn altijd blij als we samen zijn. Soms wordt er gezegd dat we geen goeie verstandho­uding hebben, maar dat is niet waar. We zijn twee goeie spelers en twee goeie spelers vinden elkaar altijd.”

Moeten we niet oefenen tegen de echt grote landen als Duitsland en Spanje?

“Mexico en Japan zijn misschien niet de beste ploegen, maar wel grote landen, net zoals wij een groot land zijn. Ze hebben kwaliteit. Natuurlijk spelen we ook wel eens graag tegen Spanje, Frankrijk of Engeland. Maar misschien lukt het voor de bond niet altijd die wedstrijde­n te organisere­n. Voor ons maakt het geen verschil, wij nemen alle matchen au sérieux.”

Tegen United werd je opnieuw

b hardhandig aangepakt. Ben je bang om je opnieuw te blesseren?

“Helemaal niet. Als ik aan blessures begin te denken, kan ik beter stoppen met voetballen. Ik heb het geluk dat ik niet veel geblesseer­d ben geweest in mijn carrière. Ik weet dat ik door mijn manier van spelen altijd trappen zal krijgen. Maar ik ben het gewoon ondertusse­n. Ik ga er nooit over klagen.”

BART LAGAE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium