Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we het goed doen, zal er sneller een overnemer komen”

Dodo Elgabas en Lierse nemen na bleke eerste periode nieuwe start in Tubeke

- KURT GULDENTOPS

Dodo Elgabas (speler Lierse) ‘‘Maged Samy laat Lierse niet in de steek. Hij is nog erg betrokken. Voor hem zijn goede resultaten net zo belangrijk als voor ons.’’

Een propere lei, de tellers op nul. Voor Lierse begint zaterdag het tweede deel van het seizoen op het veld van Tubeke. Onder het motto: veel beter doen dan de teleurstel­lende en woelige eerste periode.

De jongste drie matchen van het eerste periodekam­pioenschap gaan mee in de rugzak van de Pallieters. Afspraken met Cercle Brugge, Westerlo en OH Leuven leverden voor Lierse namelijk negen op negen op. De komende weken zal blijken of dit de echte revival voor de Lierenaars was. We polsten alvast even bij Dodo Elgabas, die vorige zondag tegen OH Leuven een basisplaat­s kreeg.

Wat moet Lierse straks onthouden van het eerste periodekam­pioenschap, dat meer downs dan

ups kende?

Dodo Elgabas: (Lachje) “Heel simpel. Dat we de laatste drie matchen hebben gewonnen. En dat zal het zo’n beetje zijn, zeker? We kenden een heel moeilijke start, met heel veel wijziginge­n in de basiself en veranderin­g van systemen. Dat is eigen aan een ploeg waar het niet draait, maar wij gingen steeds meer naar af. Je voelde het vertrouwen afbrokkele­n, de onzekerhei­d toenemen en alle durf verdween uit ons spel. De jongste drie weken pakten we plots negen op negen en dan zie je de groep weer herleven.”

In hoeverre was Will Still de jonge coach die Fred Vanderbies­t na negen wedstrijde­n afloste daar verantwoor­delijk voor?

“Hij heeft zeker een belangrijk aandeel. Het was een goeie zet om Will voor de groep te zetten. We hadden nood aan een houvast, vertrouwen en zekerheden. Hij is meteen terug naar de basis gegaan en lepelde ons een systeem in dat ons bekend was. Hij heeft op korte tijd voor rust en stabilitei­t gezorgd. Hij staat heel dicht bij de spelers. Hij is coach en vriend, maar we aanvaarden zijn beslissing­en en proberen samen iets te bereiken.”

Wat wil Lierse bereiken in het tweede periodekam­pioenschap?

“Ik denk dat we heel nuchter en bescheiden moeten blijven. In eerste instantie: beter doen dan in de eerste periode. We hebben afgesproke­n niet te ver vooruit te kijken, ons geen nodeloze doelen op te leggen die leiden tot extra druk. De eerste opdracht moet zijn om een redelijke kloof te slaan met de onderste regionen en op die manier wat vrijer te kunnen voetballen.”

Dan wacht morgen in het Stade Leburton meteen een levensbela­ngrijke match tegen Tubeke?

“Dat klopt, ja. Het is een tegenstand­er die ons in de eerste periode amper één op zes opbracht. Akkoord, de omstandigh­eden zijn nu anders en we hebben zeker aan vertrouwen gewonnen, maar van onderschat­ting kan alleszins geen sprake zijn. Een vierde overwinnin­g op rij. Daar dromen we van. Dan nemen we de ideale start in de tweede periode en vergroten we bovendien de kloof met de Waals-Brabanders.”

Waarom moeten we geloven dat het de komende maanden beter zal gaan met Lierse dan in die eerste periode?

“Omdat we over meer kwaliteite­n beschikken dan we getoond hebben. De jongste weken pakken we wel punten en merk je dat alle jongens stilaan naar een hoog niveau groeien. Dat is hoopgevend. We vormen ook steeds meer een groep. We scoren vrij makkelijk en incasseren minder tegengoals. Dat zijn allemaal symptomen van beterschap.”

Heb je nog contacten met Maged Samy? Die lijkt na zijn aankondigi­ng de club te zullen verkopen van de aardbol verdwenen?

“Ja, ik heb nog vaak contact met Maged. We praten regelmatig met elkaar. We zijn en blijven echte vrienden. Maged heeft zijn redenen om niet meer naar de wedstrijde­n te komen, maar hij laat de club ook niet in de steek. Geloof me: hij is nog heel erg betrokken. In afwachting van een nieuwe eigenaar zal hij Lierse zuiver en werkbaar houden. Voor hem zijn goede resultaten net zo belangrijk als voor ons. Wanneer het sportief goed gaat met Lierse zal er sneller een overnemer komen. Iedereen op het Lisp heeft er baat bij dat het sportief goed gaat.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? LIERSE: Vinck (knie) blijft langdurig aan de kant. Ook Kasri (vinger) is nog een paar weken out. Joachim en Hall keren tijdig terug van bij de nationale ploeg van Luxemburg, Boussaid heeft interlandv­erplichtin­gen. Wils zit een schorsings­dag uit.
KERN:...
FOTO GMAX AGENCY LIERSE: Vinck (knie) blijft langdurig aan de kant. Ook Kasri (vinger) is nog een paar weken out. Joachim en Hall keren tijdig terug van bij de nationale ploeg van Luxemburg, Boussaid heeft interlandv­erplichtin­gen. Wils zit een schorsings­dag uit. KERN:...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium