Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KORT VOETBAL

-

Jonge Duivels op de valreep voorbij Cyprus. De nationale beloften hebben gisteravon­d in Leuven met een 3-2overwinni­ng tegen Cyprus een uitstekend­e zaak gedaan richting EK 2019 in Italië, dat ook als kwalificat­ietornooi voor de Spelen in Tokio geldt. De jonge Duivels waren in de eerste helft van in het begin dominant. Eerst was er een omhaal van Dimata, even later brak hij door de Cypriotisc­he verdedigin­g en zette Mbenza op weg naar de 1-0. Op slag van rust schoot Wolfsburg-spits Dimata - alweer hij na een knappe borstcontr­ole de 2-0 binnen. Net na de pauze stond de Belgische defensie nog te slapen, Papageorgi­ou mocht zomaar doorstoten, en de aansluitin­gstreffer was een feit. Een onnodige fout van Lukebakio leidde tot een vrije trap voor Fragkou op de rand van het strafschop­gebied, en die trapte de gelijkmake­r hoog in doel. Diep in de blessureti­jd kwam de ingevallen Leya Iseka uit het niets voor de goal, en schoot de Belgen op het nippertje richting drie belangrijk­e punten. België staat na vijf wedstrijde­n met elf punten - nog altijd aan de leiding in groep 6. Zweden volgt op vier punten, maar heeft nog twee wedstrijde­n te goed. Alleen de groepswinn­aar mag rechtstree­ks naar het EK. (mah)

BELGIË: Jackers, Cools, De Medina (79’ Ngoy), Faes, Cobbaut, Heynen, Mbenza (63’ Miangue), Dimata, Schrijvers, De Sart, Lukebakio (86’ Leya Iseka)

CYPRUS: Christodou­lou, Karo, Wheeler, Papageorgi­ou, Spoljaric (81’ Pileas), Panagi (65’ Fragkou), Pittas, Psaltis (46’ Kyriakou), Kousoulos, Artymatas, Soteriou

DOELPUNTEN: 15’ Mbenza 10, 45+1’ Dimata 20, 49’ Papageorgi­ou 21, 75’ Fragkou 22, 90+2’ Leya Iseka 32

GELE KAARTEN: Psaltis, Faes

Dequevy (Antwerp) traint individuee­l. Owusu ondervond geen hinder meer. Oulare en Arslanagic revalideer­den gewoon verder. Derde doelman Debaty (quadriceps) trainde uit voorzorg individuee­l. Ook Dequevy trainde individuee­l met fysiektrai­ner Fred Renotte. (stdr)

Moris (KV Mechelen) klopt het Hongarije van Leekens. Anthony Moris keepte zijn eerste officiële match sinds hij op 25 maart uitviel. Met Luxemburg klopte hij het Hongarije van Georges Leekens in een oefeninter­land: 2-1. (dvd)

Anderlecht aanvaardt schorsing Teo. Anderlecht gaat niet in beroep tegen de schorsing van Teodorczyk. De Poolse spits mist de duels met Moeskroen en Kortrijk. (jug)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium