Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Emotioneel doet het nog altijd iets”

- PATRICK CEULEMANS LUDO HENDRICKX

Antwerpena­ars Dennis Donkor en Randy Oveneke kijken uit naar derby Vuurwerk zondag in de Lotto Arena met de regionale derby tussen Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Willebroek. De Giants staan met vijf op zes virtueel op de tweede plaats, de Rupelploeg met drie op zes stevig in de middenmoot. De havenploeg is altijd favoriet, maar de Kangoeroes bewezen vorig seizoen met drie zeges in vier wedstrijde­n dat een stunt tegen de grote buur uit de provincie best mogelijk is.

Een derby heeft altijd net iets meer spankracht, en zeker voor spelers als Dennis Donkor en Randy Oveneke. Allebei zijn ze geboren Antwerpena­ars, Donkor speelt bij Telenet Giants Antwerp en heeft een Kangoeroes­verleden, Oveneke verdedigt de Kangoeroes­kleuren en was ooit actief bij de Giants.

Hoe speciaal is deze wedstrijd voor jullie?

Oveneke: “Voor mij heeft een wedstrijd tegen de Giants toch nog altijd een emotionele betekenis. Ik begon hier mijn profession­ele loopbaan en kende schitteren­de momenten. Ik speelde zelfs samen met het huidige coachesduo Roel Moors en Christophe Beghin. Ook bij de Belgian Lions trouwens. Beghin is een kameraad met wie ik, samen met onze echtgenote­s, regelmatig afspreek. En ik heb uiteraard een band met Dennis Donkor. Ik zag hem als jonge gast bij de Giants en vorig seizoen bij Kangoeroes schitteren. Ik ben blij dat hij zich weer heeft kunnen opwerken naar een topclub.”

Donkor: “Bij Kangoeroes Willebroek kende ik vorig seizoen individuee­l een topseizoen. We kwalificee­rden ons bovendien voor de eerste keer in de clubgeschi­edenis voor de play-offs. De match op zich is niet echt speciaal, al is het wel leuk om een aantal mensen terug te zien. Naar Randy stuur ik af en toe berichtjes, maar we hebben nog niet over de wedstrijd gesproken.”

Er is wel verschil tussen beide clubs.

Oveneke: “De Giants zijn een topploeg in België en willen verder doorgroeie­n om prijzen te pakken. Zij spelen ook Europees. Kangoeroes Willebroek is nog maar enkele jaren in eerste klasse actief. Op termijn kan deze club wel uitgroeien naar een stevige subtopper. Twee ploegen uit de provincie Antwerpen in eerste klasse is best mogelijk. Het zorgt altijd voor een pittige sfeer.”

Donkor: “Ik volg Randy. Bij de Giants kan je je als speler minder fouten veroorlove­n. Logisch, omdat de kern breder is. De marge om te falen is dus kleiner. Maar als je het wil maken op dit niveau, dan moet je dat aanvaarden.”

Zondag is een must win voor Telenet Giants Antwerp?

Oveneke: “Volledig akkoord. Voor ons moet niets en kan alles. Lekker als underdog aan deze derby beginnen was vorig jaar de sleutel tot succes. Hopelijk kunnen we voor een herhaling zorgen.”

Donkor: “De druk ligt uiteraard bij ons. Wij moeten elke thuismatch winnen. Een derby staat bij onze fans dan nog eens met stip aangekruis­t. Na het verlies in Luik en ondanks de winst tegen Sarajevo moet ons niveau ook naar omhoog. Het zal nodig zijn tegen een scherp Kangoeroes.”

 ??  ?? Dennis Donkor.
FOTO GOYVAERTS
Dennis Donkor. FOTO GOYVAERTS
 ??  ?? Randy Oveneke.
FOTO PHOTO NEWS
Randy Oveneke. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium