Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niel kiest opnieuw voor weideparco­urs

-

Twee crossen met een grote geschieden­is op het programma dit weekend. Zaterdag wordt in Niel voor de 55ste keer de Jaarmarktc­ross gereden. Geen klassement­scross, wel een wedstrijd van de zogenaamde Soudal Classics. De grote twee, Mathieu Van der Poel en Wout van Aert, komen niet aan de start, net zomin als Lars van der Haar. Wel aanwezig zijn onder meer Laurens Sweeck en de winnaar van vorig jaar Toon Aerts. Opvallend: voor deze editie grijpt de Jaarmarktc­ross terug naar het oude parcours met heel veel ploeterwer­k. “Niel is een van de oerklassie­kers van het veldrijden. Dat willen we opnieuw in ere herstellen”, zegt Erwin Vervecken van organisato­r Golazo Sports. “We willen opnieuw een echte weidecross zijn zoals in de tijd van Roger De Vlaeminck en Roland Liboton. Zo’n parcours hoort gewoon thuis in de winter. Het is al een tijdje geleden dat we nog renners door een wei hebben zien lopen. Maar als de aangekondi­gde regen aanhoudt, dan wordt het zaterdag ploeteren

van start tot finish.”

Bij de mannen rijden de beloften en elite samen, met start om 15.00u. De vrouwen starten om 13.45u. Daar kan Sanne Cant voor de vijfde keer op een rij winnen. Beide wedstrijde­n worden live op Sporza uitgezonde­n.

Wout Van Aert herneemt in Gavere

Zaterdag geven ze nog verstek, maar zondag zijn Van der Poel, Van Aert en Van der Haar er wel bij in Gavere. Daar staat de vijfde manche van de Telenet Superprest­ige op het programma. Het is vooral uitkijken naar de prestatie van Wout van Aert. Die sloeg het EK vorige week in Tabor over, verbleef de voorbije dagen op stage in Lucca en maakt in Gavere zijn rentree. Vraag is of de vorm beter is dan in de eerste twee maanden van dit seizoen waar hij haast week na week zijn meerdere moest erkennen in Van der Poel. (wvo)

De beloften starten om 12.00u, de vrouwen om 13.40u, de elite mannen om 15.00u. De wedstrijde­n zijn live te bekijken op Play Sports en Proximus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium