Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We weten waar het schoentje wringt”

Berchem van trainer Geert Emmerechts gaat op zoek naar beste vorm

- KRISTOF SOMERS

Na de 30 nederlaag in Dessel moet Berchem zondag de rug rechten tegen Oosterzone­n. In het eigen Ludo Coeckstadi­on wil trainer Geert Emmerechts zijn ploeg opnieuw dominant zien voetballen. Dan zal een herhaling van de wedstrijde­n tegen Virton en Châtelet-Farciennes nodig zijn.

In de zoektocht naar punten waagde Berchem zich vorig weekend aan een iets behoudende­re aanpak, maar omdat Dessel vooral in de eerste helft nauwelijks ruimte wegschonk, liepen Van Kruijssen en co al snel achter de feiten aan. Met 3-0 de boot ingaan tegen een betere tegenstrev­er kan natuurlijk gebeuren, maar de algemene teneur na de wedstrijd was toch dat het kleine vormcrisis­je onder geen beding grotere proporties mag aannemen. En dus drong zich een gesprek op, gaf Berchemcoa­ch Geert Emmerechts vorig weekend zelf aan.

Jullie hebben dinsdag met de voltallige groep de koppen bijeen gestoken. Wat is daaruit voortgekom­en?

Geert Emmerechts: “Eerst hebben we de beelden van onze match nog eens bekeken om te weten waar het precies fout is gelopen. Nadien is er een open gesprek geweest waarbij alles op tafel werd gelegd. We weten allemaal waar het schoentje wringt. Nu is het aan ons om er iets aan te doen. We zijn in Dessel met de beste bedoelinge­n even van onze eigen filosofie afgestapt, maar iedereen heeft gezien hoe dat is afgelopen. We hebben niet de ploeg om volledig achteruit te gaan leunen en op de counter te speculeren.”

Dus mogen we tegen Oosterzone­n een aanvallend Berchem verwachten?

“We gaan in elk geval proberen om weer onze eigen wil op te dringen. Gemakkelij­k zal dat niet worden. Ik zag Oosterzone­n dit seizoen drie keer aan het werk. Telkens rekenden ze op een goed blok, maar ze hebben ook de individuel­e kwaliteite­n om met een actie iets te forceren. Toch liggen er voor ons zeker mogelijkhe­den. De voorbije twee weken viel ons voetballen­d niveau wat tegen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we ons ritme van het begin van de competitie snel kunnen terugvinde­n. Er is deze week scherp getraind op veel verschille­nde kleine wedstrijdv­ormen. Ik hoop dat de jongens die zondag kunnen

omzetten in de match.”

Ploegnieuw­s: De Bruyn (enkel) is twee weken niet beschikbaa­r en ook Maluka is nog niet fit. De Wilde heeft een volledige trainingsw­eek achter de rug en zit weer in de selectie, net als Hairemans die vorige week nog disciplina­ir geschorst was.

Kern: Appels, Huntz, Kamneng Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Van Dooren, Mauro, Absisan, Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Zorbo, Van den Heuvel, Van Kruijssen en Saillart.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Geert Emmerechts: “We gaan tegen Oosterzone­n proberen om weer onze eigen wil op te dringen.”
FOTO GOYVAERTS Geert Emmerechts: “We gaan tegen Oosterzone­n proberen om weer onze eigen wil op te dringen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium