Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Behoud blijft opdracht nummer één”

-

Nijlen leverde vorige week thuis tegen Diegem een prachtpres­tatie af. Maar ondertusse­n is dat alweer het verleden, zaterdag wacht hen een moeilijke verplaatsi­ng naar Houtvenne. Moeilijk, omdat Nijlen op Houtvenne zelden een goede match speelde. Mocht blauwwit winnen, kan het zich in de top vijf nestelen, maar daar wil Wannes Haemels nog niet te veel aan denken.

“Tegen Diegem speelden we een heel goede match, waarschijn­lijk onze beste van het seizoen”, zegt Haemels. “Maar die wedstrijd is voorbij, hoe goed ze ook was. Houtvenne wordt een ander verhaal. Om de een of andere reden spelen we nooit goed tegen die ploeg en zeker niet op verplaatsi­ng. Daar lieten we vorig seizoen onze slechtste prestatie optekenen. Waarschijn­lijk is dit gewoon toeval, maar het blijft eigenaardi­g.”

Vorige week kreeg Haemels nog eens plaats in de basis. “Ik speelde een goede wedstrijd, net als de rest van de ploeg, maar dat is geen garantie voor een nieuwe basisplaat­s. We hebben een kern van veertien volwaardig­e en evenwaardi­ge spelers, dus elke week worden er drie jongens teleurgest­eld. Inmiddels staan we al achtste in het klassement, maar dat betekent niet zo veel. Als we vorige week hadden verloren, hadden we voorlaatst­e gestaan. We hebben onze ambitie ook nog niet bijgesteld. Vorig seizoen dachten we na een goede start dat we iets hoger mochten mikken, maar dat sloeg toen tegen. Daarom blijft het behoud nog altijd opdracht nummer één.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium