Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In de kelder is het ongezellig en te koud”

-

Na het deugddoend­e 11 gelijkspel op HeurTonger­en gaat Ternesse voor bevestigin­g in eigen huis tegen Esperanza Pelt. Punten zijn meer dan welkom om een echte sprong voorwaarts te kunnen maken en zo het degradatie­spook misschien nu al voorgoed te verjagen. Dat beseft ook Tom Van Dyck. “Als we winnen, doen we plots bovenin mee”, weet Van Dyck.

“Ik ken Pelt van tijdens mijn periode bij Zwarte Leeuw”, vertelt Van Dyck. “Het is een sterke ploeg. Maar dat zijn wij ook. Als je gelijk speelt in Tongeren, zegt dat toch iets. Uiteraard telt wat je al hebt gepresteer­d niet voor de toekomst. We zullen er elke week opnieuw voor moeten gaan. Het is niet zo dat er druk is, omdat we nog steeds te ver onderin bengelen. We moeten de zaken ook niet moeilijker maken dan ze zijn.”

Mits winst tegen Esperanza Pelt kan Ternesse een serieuze sprong voorwaarts maken in het klassement.

“Als je wint, doen we plots mee bovenaan. Verliezen we, dan zitten we onderaan te sukkelen, maar dan is het seizoen nog lang niet gedaan, hé. Winst zou ons alvast uit de kelder houden. Daar is het nooit gezellig en bovendien altijd te koud”, lacht de verdediger, die er sinds vorige week weer bij is na wekenlang blessurele­ed.

“Zes weken aan de kant staan met een scheur in de mediale band van de knie is lastig, vooral op mentaal vlak. Na mijn rode schorsing in het begin van het seizoen, was dat de tweede klap die ik kreeg. Ik heb me er snel overheen kunnen zetten en ben altijd hard blijven werken. Die lastige weken hebben me nog sterker gemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium