Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik popel om weer te kunnen spelen”

Herstelde sterkhoude­r Ahmed Sababti wil snel opnieuw basisplaat­s veroveren

-

Als City Pirates morgenavon­d Wijgmaal ontvangt, is de kans groot dat Ahmed Sababti opnieuw in de ruime wedstrijdk­ern zit. De straks 32jarige balvirtuoo­s is hersteld van een breuk in de knieschijf en wil zo snel mogelijk weer belangrijk worden. “We moeten nog constanter worden”, zegt de middenveld­er.

“Of ik er weer bij zal zijn? Eén: dat beslis ik niet, en twee: het blijft afwachten of mijn knie goed blijft reageren”, aldus Sababti. “Negentig minuten spelen, kan nog niet, maar het gaat de goede kant op. Ik zit in de laatste fase. Ik kijk er alvast naar uit om weer te spelen. Ik popel als een jong veulen. Logisch, hé, na twee maanden revalidere­n. Ik trainde al met de groep, ook in de zaal (bij FT

Antwerpen, red.) en ik moet zeggen dat het enorm kriebelt. Ik hou van voetbal en van deze club en bovendien ben ik een vechter, die altijd wil terug knokken. Na dat hoopgevend­e 0-0 gelijkspel in Vosselaar, willen we thuis tegen Wijgmaal bevestigen. Al zal ook deze match niet simpel zijn, want het is toch een van de betere ploegen in de reeks.”

“Ik heb het gevoel dat we na de vier op zes op de rails staan, al moeten we nog constanter worden. Een offday zoals in Turnhout moeten we echt vermijden. Daar hebben we ons laten afslachten. Vorm kan je natuurlijk niet bestellen, maar je kan wel altijd de juiste mentalitei­t tonen. Als het minder draait, moeten we altijd de rangen sluiten. We hebben genoeg ervaring en kwaliteit, waardoor we altijd minstens de evenknie van onze tegenstrev­er moeten zijn. City Pirates moet realistisc­h blijven: we hebben een kleine kern en er is de aanpassing aan een reeks hoger. Maar nogmaals: als je winnaarsme­ntaliteit toont, kan je jezelf achteraf nooit iets verwijten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium