Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Anders was die krachttoer voor niets”

Maxim Deckers wil bevestigin­g brengen van zege tegen Thes

-

Voor de derde keer op rij krijgt Cappellen een topper voor de voeten geschoven. “We moeten op SpouwenMop­ertingen iets rapen om de winst van vorige week tegen Thes niets van zijn waarde te laten verliezen”, zegt Maxim Deckers.

Met een strak schot vanop ruim twintig meter telde Maxim Deckers Thes vorige zondag helemaal uit. “Ik scoor niet vaak en als het dan in zo’n beladen wedstrijd gebeurt, geeft dat een fantastisc­h gevoel”, zegt Deckers. “Het was in elk geval de mooiste goal die ik tot op heden voor Cappellen heb gemaakt. Ik zag de bal niet binnengaan, maar merkte aan de reacties rondom mij dat het bingo was. Ik moet bekennen dat ik even van de wereld was.”

De Cappelse middenveld­er, die zich had voorbereid voor een seizoen op de linksachte­rplaats, vindt het een leuke opsteker dat hij voor de ploeg belangrijk kon zijn.

“Tijdens mijn opleiding bij Nederlands­e clubs heb ik ondervonde­n dat een rol in steun van de spitsen me wel ligt. Door de langdurige onbeschikb­aarheid van Roel Engelen moest de trainer een oplossing bedenken en zo kreeg ik mijn kans centraal op het middenveld. Het klikt bijzonder goed met Robbe Kil en zolang Roel niet inzetbaar is, zal ik met plezier het beste van mezelf geven op die positie.”

Deckers beseft dat iedereen weer voor honderd procent bij de les moet zijn om succes te boeken tegen Spouwen-Mopertinge­n.

“We moeten het resultaat van vorig weekend bevestigen. Anders is die krachttoer vergeefs geweest. Het is voor de Limburgers misschien een nadeel dat ze een ploeg ontmoeten die gewend is om op kunstgras te trainen. We moeten evenwel in de eerste plaats naar onszelf kijken en uitgaan van onze sterkte. Tegen Thes hebben we bewezen dat dat loont.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium