Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ongeloofli­jk dat we met dit elftal al zo ver staan”

Turk Sport van Selim Murat trekt als leider naar Lentezon Beerse

- JOHAN PEETERS

Turk Sport is sinds vorige zondag de fiere koploper in derde provincial­e A. Doelman Selim Murat hoopt zijn ploeg na het bezoek aan Lentezon nog op die positie te zien staan. Straffer, omdat Kalmthout en Kaart, de nummers twee en drie, elkaar in een onderling duel bekampen, kan het dat Turk Sport straks nog steviger aan de leiding komt te staan.

“Dat we na elf speeldagen aan de leiding zouden staan, hadden we niet verwacht, maar alles draait perfect de laatste weken. Met als absolute uitschiete­r onze 0-4 zege in de topper op Kalmthout. Die dag speelden beide ploegen op een hoog niveau. Maar wij speelden toen de perfecte wedstrijd. Het is eigenlijk ongeloofli­jk dat we met dit elftal al zo ver staan”, stelt Murat verbaasd vast.

“Toen ik bij het begin van het seizoen zag wie er allemaal was vertrokken en dat er vooral jongeren waren aangetrokk­en om die sterkhoude­rs te vervangen, had ik mijn twijfels over een goede afloop. Maar die jonge gasten manifester­en zich sterk. Daar heeft het werk van onze coach, Philippe Willemkens, ook heel veel mee te maken. Hij is echt de juiste man voor onze ploeg. Zoals hij met die jonge gasten omgaat, top gewoon! Dat is dan weer de verdienste van onze aanvoerder Hakan Sener, die als sportief verantwoor­delijke Philippe heeft kunnen overtuigen om bij Turk Sport trainer te worden. Zijn trainingen zijn echt goed. Soms staan we twee uur op het veld, maar voelt het aan alsof we maar anderhalf uur aan het trainen zijn. Ik kan echt niets verkeerd zeggen over zijn manier van werken.”

Murat wil ook zijn persoonlij­ke trainer mee betrekken bij de successen.

“Youssef Berrada, onze keeperstra­iner, brengt mij echt naar een hoger niveau. Vergeet niet dat ik nog maar vier jaar in doel sta. Dankzij zijn trainingen maak ik enorm veel progressie.”

Opperbeste sfeer

En de 36-jarige doelman blijft met bloemetjes gooien. “Er zijn zoveel spelers die het verdienen om vermeld te worden. Ik denk dan bijvoorbee­ld aan Fatih Gündüz, die ondanks tal van aanbieding­en toch is gebleven. En Yassine Zoubeir zou aanvankeli­jk naar Oxford Hemiksem gaan, maar besloot toch te blijven. Al die zaken hebben ervoor gezorgd dat de sfeer in onze ploeg opperbest is. We trainen steevast met 25 spelers, wat erg veel is. Maar je merkt gewoon dat iedereen er voor wil gaan. Aanvankeli­jk was er de ambitie om in de middenmoot mee te draaien, maar plots wonnen we de wedstrijde­n tegen de ploegen rond ons in het klassement en vervolgens gingen we ook nog eens toppers winnen. Hopelijk blijft die zegereeks nog even duren.”

 ?? FOTO
TOM GOYVAERTS ?? Selim Murat en zijn ploegmaats vieren een feestje na alweer een overwinnin­g van Turk Sport.
FOTO TOM GOYVAERTS Selim Murat en zijn ploegmaats vieren een feestje na alweer een overwinnin­g van Turk Sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium