Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hun aanwezighe­id is vijftig procent van mijn ploeg”

Proost Lierse van Bart Schapmans mist sterkhoude­rs Zaaf en Yachou tegen FT Antwerpen

-

Vanavond om 21.15u speelt Proost Lierse de derby tegen FT Antwerpen. Elk jaar weer een wedstrijd om naar uit te kijken. Hamza Zaaf (geblesseer­d) en Jawad Yachou (geschorst) hadden wat graag tegen hun exclub gespeeld, maar zij zijn er vanavond niet bij.

Hoe belangrijk zijn Zaaf en Yachou voor Proost Lierse?

Coach Bart Schapmans (Proost

Lierse): “Zaaf en Yachou zijn heel belangrijk voor mijn ploeg. Ze werden binnengeha­ald in de verwachtin­g een meerwaarde te zijn en dat zijn ze ook. Hun aanwezighe­id is vijftig procent van mijn ploeg. Het is dus spijtig dat ze er niet bij zullen zijn. Zaaf (teen) is nog enkele weken out. Yachou zit een schorsing

uit.”

Is de kloof tussen Lierse en FT Antwerpen dit seizoen kleiner geworden?

“Ik had heel graag deze match met Zaaf en Yachou gespeeld. Dan zou het al dichter bij elkaar liggen. Nu, het bestuur van Lierse levert goed werk. We vonden het fantastisc­h dat we deze twee jonge spelers in het tussenseiz­oen van Antwerpen konden halen. Maar we konden dat doen omdat ze daar nog niet bij de beste acht spelers waren. Daarom zie ik deze match nog altijd als een strijd tussen David en Goliath.”

Kan je op uitzonderi­ng van Zaaf en Yachou over iedereen beschikken?

“In principe wel, ja. Het is ook de bedoeling dat onze nieuwste aanwinst Jonathan Neuckerman­s voor het eerst bij de kern komt. De rest van de selectie vul ik aan met mijn beste jongeren. Ook daar zit talent tussen: we kiezen in Lier resoluut voor die weg.”

Wat is de sterkte van FT Antwerpen?

“Naar mijn gevoel hun fierheid. Ze spelen tegen Lier bijna altijd de perfecte wedstrijd, want ze willen laten zien dat ze nog altijd de beste ploeg van Antwerpen zijn. Zo zal het ook deze keer zijn. Ze beschikken over een ploeg waar ze hun beste spelers van de voorbije seizoen in hebben gestopt. Gecoacht door een voor mij grote meneer, Karim Bachar. Groot op het terrein, maar ook daarnaast. FT Antwerpen doet mee voor de beide prijzen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium