Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gay Pride inspireert Tax Pride

-

Met een knipoog naar de Gay Pride krijgt Antwerpen een Tax Pride. Op 4 december roepen de vakbonden ABVV en ACOD sympathisa­nten op om te tonen dat ze trots zijn op eerlijke belastinge­n.

De twee vakbonden maken zich sterk dat er op 4 december zeker duizend sympathisa­nten zullen opstappen in de Tax Pride, die om 10u vertrekt aan het Sint-Jansplein en in stoet naar het gebouw van de Financiën op de Italiëlei trekt. Daar zullen twee symbolisch­e belastingb­rieven worden afgegeven, een van de werknemers en een van de bedrijven.

Met de Tax Pride willen beide vakbonden tonen dat eerlijke belastinge­n best oké zijn. “Niemand betaalt graag belastinge­n, maar ze zijn noodzakeli­jk om onderwijs, pensioenen en openbaar vervoer te betalen”, argumentee­rt Bruno Verlaeckt, voorzitter van ABVV-regio Antwerpen. “Hoe meer ondernemin­gen ertussenui­t knijpen, hoe meer de gewone man aan belastinge­n betaalt. Van belastingo­ntduiking is iedereen het slachtoffe­r. Vandaar de slogan van de manifestat­ie: echte helden betalen belastinge­n.”

De actie komt er na het uitlekken van de Paradise Papers rond internatio­nale belastingo­ntwijking. “Die nieuwe onthulling­en gaven de doorslag, maar het thema staat al lang centraal. We blijven ook een meerwaarde­belasting en belasting op financiële transactie­s eisen”, zegt Verlaeckt.

Tax Pride werd dit weekend op Facebook gelanceerd. Ook in andere steden komen er acties.

 ??  ?? FOTO ABVV
FOTO ABVV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium