Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tv-kok Sandra Bekkari valt het meest in de smaak

- (pb)

De 81ste Boekenbeur­s verwelkomd­e 143.000 bezoekers, 7.000 minder dan vorig jaar. Al is dat volgens organisato­r Boek.be geen reden tot paniek: “Het bedrag dat gemiddeld werd besteed, lag hoger dan vorig jaar.” Dat laatste is vooral goed nieuws voor Sandra Bekkari, Jef Vermassen en Nathalie Meskens, die de verkooplij­sten domineren.

Boek.be schrijft het lager uitgevalle­n aantal bezoekers toe aan ‘het 1 novemberef­fect’, de gebruikeli­jke openingsda­g van de beurs. Of het effectief de schuld is van de uitzonderl­ijk vroege start en het inlassen van drie rustdagen, moet later blijken. “Zeker is wel dat we er niet in geslaagd zijn om de matige start weer goed te maken”, geeft Dragonetti toe.

Toch ook goed nieuws: de verkoopcij­fers lijken die bezoekerst­rend niet te volgen. “Het gemiddelde bedrag dat per bezoeker werd gespendeer­d, is gestegen. Een eerste rondvraag bij de uitgevers heeft positieve resultaten opgeleverd.”

Controvers­e ticketprij­s

De controvers­e rond de ticketprij­s, die vorige week de kop opstak, heeft de organisato­r aan het denken gezet. “De vraag of 10 euro te duur is, is gegrond”, bevestigt Dragonetti. “Dat zal binnenkort door de visiegroep Boekenbeur­s 2020 worden bekeken. Er zijn verschille­nde mogelijkhe­den: een lagere ticketprij­s, maar dan zonder kortingen via ons bonnenboek­je bijvoorbee­ld.”

De visiegroep waarvan sprake zet de krijtlijne­n uit voor de toekomst van het evenement. “We moeten de beurs grondig evalueren. Verhuizen uit Antwerpen is daarbij niet aan de orde. We voeren volop gesprekken met de eigenaar van Antwerp Expo en gaan ervan uit dat we in deze stad kunnen blijven.”

BV’s en koks kloppen schrijvers

In de traditione­le verkooplij­stjes schuilen maar weinig verrassing­en: tv-kok Sandra Bekkari eindigde op nummer één, gevolgd door Jef Vermassen, Nathalie Meskens, Pascale Naessens en Marc de Bel. Ook Pieter Aspes De

butlerknop, De Rattenvang­er van Het Geluidshui­s en de stripreeks rond De Miekes vielen in de smaak.

Volgens Dragonetti komen vanaf vandaag de boekhandel­s aan de beurt. “Mensen nemen op de beurs twee soorten foto’s: selfies en beelden van covers. Reken maar dat ze tijdens de eerstkomen­de weken bij de boekhandel zullen langslopen om die boeken alsnog aan te schaffen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Er kwamen 143.000 bezoekers langs op de 81ste Boekenbeur­s.
FOTO JORIS HERREGODS Er kwamen 143.000 bezoekers langs op de 81ste Boekenbeur­s.
 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? Sandra Bekkari zorgde voor lange rijen.
FOTO FRANK BAHNMULLER Sandra Bekkari zorgde voor lange rijen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium