Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En toch moet het nog beter"

Belgian Cats beginnen met ruime winst

-

De Belgian Cats openden de EKkwalific­atieronde met een ruime overwinnin­g in Zwitserlan­d, maar euforie heerst nog niet. “We winnen met afgetekend­e cijfers, maar hebben nog verschille­nde werkpunten”, bekende bondscoach Philip Mestadgh. Woensdag nemen de Cats het in Kortrijk op tegen Duitsland.

Vier maanden na het behalen van EK-brons in Praag openden de Belgian Cats een nieuwe kwalificat­ieronde voor het EK van 2019 in Letland en Servië. België is in zijn groep – met ook nog Duitsland en Tsjechië – de favoriet en dat mocht Zwitserlan­d aan den lijve ondervinde­n. Op een studierond­e na domineerde­n de Cats de hele wedstrijd. Dat zorgde na een 13-23-tussenstan­d voor een 24-39voorspro­ng halfweg. Na rust serveerden de Belgen – met Delaere, Mestdagh en Meesseman in de hoofdrol – bijwijlen sprankelen­d basketbal. Dat resulteerd­e in een 36-63-tussenstan­d, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

En toch. Toch was bondscoach Philip Mestdagh niet helemaal tevreden.

“Ik ben blij met de winst, maar niet met de prestatie”, vatte hij het samen. “We lieten de kleine Zwitsers maar liefst vijftien offensieve rebounds plukken en ook defensief was het niet altijd oké. Maar: het is wel mooi meegenomen dat we in de eerste wedstrijd worden geconfront­eerd met onze werkpunten. Woensdag zullen we tegen Duitsland scherper aan de wedstrijd moeten beginnen.”

Hij kreeg bijval van Ann Wauters. “Het was inderdaad niet echt top, maar op deze ruime zege moeten we verder bouwen.”

Voor Emma Meesseman werd het hoe dan ook een speciale avond, want niemand minder dan Mike Thibalt – haar coach bij Washington Mystics in de WNBA – was naar Zwitserlan­d afgezakt om de partij te volgen. Hij zag haar met 26 punten, 11 op 14 shots en 4 op 4 vrijworpen “een schitteren­de partij spelen. Als het offensief wat minder liep, loste Emma dat altijd mooi op”, zei hij.

Eerste opdracht volbracht dus voor de Belgian Cats, woensdag wacht in een uitverkoch­te Kortrijkse Lange Munte (3.000 toeschouwe­rs) de confrontat­ie met Duitsland.

 ??  ?? FOTO RR Emma Meesseman zet zich door.
FOTO RR Emma Meesseman zet zich door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium