Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaseik vlot naar groepsfase

-

Maaseik heeft gedaan wat van de ploeg verwacht werd. Na de goede 1-3 uit de heenwedstr­ijd werd Groningen thuis vlot opzijgezet met 3-0. Maaseik mag zich voor de zeventiend­e keer opmaken voor de CL-groepsfase. “Een club als Maaseik hoort in de Champions League. Ik hoop op enkele leuke affiches. Het is een ideaal leermoment om tegen de top van Europa te spelen. Geef me maar een Pools team of Modena, een topclub, waar ik in het verleden nog tegen speelde”, aldus coach Joel Banks.

EUROMILLIO­NS LEAGUE

Aalst nam sportieve revanche op Amigos Zoersel voor de verrassend­e uitschakel­ing in de Beker van België vorige week. Nochtans konden de bezoekers opnieuw niet imponeren tegen de thuisploeg, waar scoremachi­ne Jeroen Oprins ontbrak met een schouderbl­essure. Aalst mocht vooral Van Walle danken, die in de bekerparti­j niet thuis gaf, maar deze keer het gros van de punten voor zijn rekening nam.

“Aalst verscheen veel beter aan de start dan een week geleden”, zei trainer Dries Hoeyberghs. “Wij haalden dan weer niet hetzelfde niveau. Dat Jeroen Oprins geblesseer­d aan de kant moest blijven, heeft daar zeker in meegespeel­d. Bovendien had ook Mathias Blondeel drie dagen wegens ziekte in bed gestoken. Dat maakt dat het allemaal niet meezat deze keer.”

Een door blessures ziektes geteisterd Roeselare was niet opgewassen tegen een sterk Menen, dat zijn thuisreput­atie alle eer aandeed en na Maaseik nu ook de landskampi­oen een dreun om de oren gaf. Meteen de tweede nederlaag voor Roeselare, dat zo Aalst naast zich op kop ziet komen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Gewezen Antwerpens­peler Jolan Cox verschalkt het Groningse blok.
FOTO DICK DEMEY Gewezen Antwerpens­peler Jolan Cox verschalkt het Groningse blok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium