Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons stevig op derde plaats

-

Landskampi­oen Dragons won op eigen veld met 40 tegen Daring en nestelt zich zo stevig op de derde plaats. Beerschot kaapte een mooi gelijkspel weg bij Leopold.

Dragons liep nog voor de rust uit tot 2-0. Jeffrey Thys bracht de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Kort voor de rust scoorde Alexander Hendrickx op strafcorne­r de 2-0. “Maar eigenlijk kwamen we niet echt in ons spel”, aldus Dragonsspe­ler Robbert Rubens. “Tijdens de rust staken we de kopjes bij elkaar en dat resulteerd­e in een veel betere tweede helft.” In die tweede helft maakte Florent Van Aubel er 3-0 van en kort voor het einde legde Jeffrey Thys met zijn tweede treffer de 4-0-eindstand vast.

“We spelen nu nog een wedstrijd voor de winterstop, op verplaatsi­ng bij Beerschot. Dat is een leuke derby om deze periode af te sluiten”, aldus nog Rubens.

Datzelfde Beerschot is goed op dreef. Een gelijkspel bij Leopold, dat mee strijdt voor een plaats in de play-offs, is alvast een mooi resultaat. Beerschot klimt daardoor naar een veilige negende plaats, net achter Braxgata en Herakles. Ook Braxgata deed een goede zaak door te gaan winnen bij Pingouin. Dat deed ook Herakles: 1-3 bij Orée.

Bij de vrouwen ging landskampi­oen Braxgata met 2-3 winnen bij Antwerp. Daardoor komen de meisjes uit Boom op de tweede plaats op twee punten van leider Gent. Antwerp zakt verder weg naar de zevende plaats met evenveel punten als Dragons.