Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een nieuwe periode, nieuwe kansen”

Aanvoerder Yannick Put (Rupel Boom) gaat vlot winnen bij exploeg Bornem

- PETER NYS

Een helft lang heeft Rupel Boom de tanden stuk gebeten op Bornem, maar iedereen voelde toen al aan dat de Steenbakke­rs na de rust wel zouden doorduwen. En zo geschiedde met drie goals in zes minuten tijd. Meer dan een eerreddend doelpunt zat er voor de thuisploeg niet meer in.

Hoewel het halfweg nog 0-0 was, zullen weinigen er van uitgegaan hebben dat de thuisploeg voor een stunt zou kunnen zorgen. Daarvoor was het dominante balbezit van Rupel Boom al te duidelijk. Het was na de rust dan ook wachten op de eerste mogelijkhe­den en die kwamen er al na een paar minuten.

Jonge tegenstand­er

“In de eerste helft zagen we effectief weinig openingen: bij Bornem klopte de organisati­e echt wel en we geraakten er niet door”, analyseert aanvoerder Yannick Put, die in een iets verder verleden nog in het Breeven speelde. “Na de rust ging het een stuk vlotter doordat we de druk opvoerden en dan denk ik dat we over de nodige klasse beschikken om het op het juiste moment af te maken. Doordat we twee goals in twee minuten lukten en ook de 0-3 niet lang op zich liet wachten, werd Bornem wel de benen afgesneden. Die jonge ploeg, die dit jaar nog heel veel te leren heeft, heeft zich sterk verdedigd met de middelen die ze hebben. We mogen ook niet vergeten dat ze bijvoorbee­ld wel wonnen tegen Londerzeel en dat ze dit jaar nog maar één keer vier tegengoals slikten; dat zegt toch iets over hun kwaliteite­n.”

Herpakt

Rupel Boom blijft ondanks de riante zege bovenaan wel op vijf punten van leider Sparta Petegem en op eentje van Harelbeke steken. De nummers een en twee uit het klassement wonnen immers ook. “Na die twee nederlagen op rij moesten we ons vooral herpakken”, beseft ook Yannick Put heel goed. “De trainer had ons er ook op gewezen dat we aan een nieuwe periode met nieuwe kansen begonnen en dat niks moest, want het was nu niet dat we door die nul op zes niet meer op schema zaten. Dat we hier na een moeilijke eerste helft toch nog met 1-4 konden winnen, is dus wel een opsteker. En ikzelf heb ook wel genoten. Ik ben hier al een seizoen of vier weg, maar ik heb hier schitteren­de momenten beleefd: dat vergeet ik nooit meer.”

 ?? FOTO GMAX ?? Put heeft het niet onder de markt met Quintelier van Bornem.
FOTO GMAX Put heeft het niet onder de markt met Quintelier van Bornem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium