Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met juiste mentalitei­t en veel wilskracht”

Stefan Delalieux kopt 10 Merksemnar­en in extremis naar zege

- STIJN DRUANT

City Pirates heeft na een hels avondje voor een nieuwe thuiszege kunnen zorgen. De sterk gestarte Merksemnar­en kwamen 20 voor, maar een rode kaart leek nog roet in het eten te gaan gooien. In extremis stond Stefan Delalieux echter op de juiste plek voor de drie punten.

90 minuten animo in Merksem, zaterdagav­ond. En dat had zeker niet alleen met het academisch voetbal te maken. Tweede amateur is en blijft een gebied voor knokkers, en dat mocht City Pirates andermaal ondervinde­n. De Merksemnar­en weten het inmiddels wel: zeker thuis kunnen ze maar best op voorsprong klauteren. De mannen van coach Yves Van Heurck hadden de boodschap goed in de oren geknoopt, en dus werd Wijgmaal meteen met de rug tegen de muur geplakt. Thomas Van Zantvoort zorgde voor de 1-0 en even voor het uur maakte de aanvallend­e middenveld­er zijn tweede. Klus geklaard, zou je dan denken, maar niets is minder waar. “Ik dacht ook dat de buit toen binnen was”, zucht Van Zantvoort, die niet rond de hete brij heen danst. “Na rust hebben we te veel kansen weggegeven en zelf stonden we voorin niet zo sterk als voor de pauze. Ik zag het toch even somber in. Wijgmaal drukte goed, en er kwamen heel wat lange ballen richting Rocky Peeters. Als je 2-0 voor staat, moet het eigenlijk gespeeld zijn, maar toen slikten we rood en wisten we dat het nog lastig ging worden.”

City Pirates kreeg het aartsmoeil­ijk, en alles en iedereen betaalde een maandloon bibbergeld. Ook Wijgmaalco­ach, ex-prof én tv-analist Tom Soetaers, op het wedstrijdb­lad T2 maar in de praktijk een wedstrijd voor zijn dug-out coachend, had in de smiezen had dat er nog wat te rapen viel. En dus stuurde hij zijn troepen dieper het front in. Maar dat deed ook de thuisploeg. In de slotfase en na een discutabel­e fase zette Stefan Delalieux zijn harde kop tegen het zowat laatste aanstormen­de leer: 3-2. Merksem én Delalieux het delirium nabij, Soetaers en co. razend op de arbitrage. Al lieten ook enkele mensen van Merksem zich van hun kleinste kant zien jegens het scheidsrec­hterstrio. De 33-jarige Delalieux zelf liet het allemaal aan zich voorbij gaan en vierde zijn goal als was hij net bij de U15 beland. “We hadden alles onder controle met die 2-0, maar Wijgmaal pakte nog over na dat rood. We hebben echter veel wilskracht getoond en wonnen verdiend. Dit is gewoon een zeer belangrijk­e zege. Alles thuis is heilig. Zelf nog eens scoren? Als je er dertig in een seizoen maakt, zal je niet zo vieren als ik. Maar de winning goal scoren, is onbeschrij­flijk én fantastisc­h. De bekroning voor het feit dat we er allemaal voor zijn blijven gaan. De boodschap dat we mentalitei­t moeten tonen, is aangekomen.”

 ?? FOTO GMAX ?? Van Zantvoort viert zijn tweede treffer met onder meer Delalieux.
FOTO GMAX Van Zantvoort viert zijn tweede treffer met onder meer Delalieux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium