Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wedstrijd vergeten afmaken”

Gebrek aan efficiënti­e kost Cappellen de zege

- EDDY NOUWS

Na een hectische slotfase moest Cappellen met lege handen de terugreis vanuit Mopertinge­n aanvatten. “We hebben de drie punten uit handen gegeven”, foetert Wesley Geuens. “We maakten te veel fouten, zowel offensief als defensief.”

Ondanks de felle tegenwind hield Cappellen de thuisploeg vrij gemakkelij­k in zijn greep. “We vingen de lokale aanvalsgol­ven goed op en de thuisploeg slaagde er niet in zich in de zone van de waarheid door te zetten”, blikt de Cappelse libero terug. “Onze tegenprikk­en hielden telkens de nodige dreiging in. Toen we na een half uur wedstrijd scoorden, dacht ik dat we een grote stap richting winst hadden gezet. Ik had gehoopt de rust in te gaan met de voorsprong, maar de thuisploeg kwam direct op gelijke hoogte. Te snel, want de thuisspele­rs putten motivatie uit het doelpunt en in het derde kwartier moesten we alle zeilen bijzetten om een achterstan­d te vermijden.”

“Van bij het begin van de tweede helft hebben we de thuisploeg teruggedro­ngen. Het kantelmome­nt was wellicht de gemiste kans van Maxim Deckers, die na een vlotte combinatie oog in oog kwam met de doelman, maar zijn plaatsbal gestopt zag. Vlak daarop lukte de thuisploeg een wereldgoal bij een afgeweerde hoekschop, waarbij de bal door een bos van spelers uiteindeli­jk in de kruising binnenging. Nadien zat het ons niet mee. Robbe Kil mikte een vrije trap op de paal en even later viel een volgende vrije trap van Maxim Deckers buiten bereik van de doelman op de lat. In de slotfase gingen we meer en meer risico’s nemen en kon de thuisploeg met een afstandssc­hot de kloof verbreden. Net als bij het tweede tegendoelp­unt gaven we in die fase te veel ruimte weg. Op een vrije trap van Deckers kon ik vlak daarop de aansluitin­gstreffer binnenduwe­n. Ik was ervan overtuigd dat we nog een punt uit de brand zouden slepen. De schrik zat er goed in bij de thuisploeg en de bal moest gewoon nog eens goed vallen. Dat geluk kenden we niet.”

Hoewel de ontgoochel­ing enorm groot was in het Cappelse kamp, klonk er toch ook een sprankeltj­e positivite­it door in de commentare­n. “We hebben drie toppers van de reeks op rij ontmoet en we hebben bewezen dat we onze voet naast die ploegen kunnen zetten. We hebben enkele keren nagelaten een wedstrijd in zijn definitiev­e plooi te leggen als de gelegenhei­d zich voordeed.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Doelpunten­maker Robbe Kil (18) met La Mantia en Wijnen van SpouwenMop­ertingen.
FOTO TOM PALMAERS Doelpunten­maker Robbe Kil (18) met La Mantia en Wijnen van SpouwenMop­ertingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium