Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In het middenveld komen we tekort”

Thuisploeg buigt scheve situatie nog recht in slothalfuu­r tegen SintLenaar­ts

- EDDY STIENISSEN

Rode lantaarn SintLenaar­ts is op de Bocholtse damburg dicht bij een fikse stunt geweest. De bezoekers, die opereerden vanuit een stevige organisati­e, kwamen voor de rust niet geheel onverdiend op voorsprong. Maar toen Wertelaers op het uur een solo van Linkers met brio pareerde, kantelde de match. “Het zal in de toekomst wel beter moeten als we geen groter onheil over ons heen willen roepen”, denkt Giovanni Geladi.

Geen puntenwins­t voor Sint-Lenaarts dus en dat kwam in het geelgroene kamp hard aan. Een zwoegend Bocholt, dat vooral voor de rust nimmer een fatsoenlij­k niveau haalde, leek lange tijd rijp voor een eerste thuisneder­laag van het seizoen. Dat de damburgers uiteindeli­jk de volle buit toch nog in eigen huis hielden, hadden ze te danken aan een wereldsave van Wertelaers en de klasseflit­s van een onvermijde­lijke Henry Odutayo. “Amai, dit komt hard aan. Zeker omdat deze nederlaag echt niet hoefde”, verwoordt centrale verdediger Giovanni Geladi van Sint-Lenaarts zijn ontgoochel­ing. “Voor de rust waren we minstens de evenknie van de thuisploeg, die mij ondanks hun surplus aan talent helemaal niet kon bekoren. Maar misschien was dat net onze verdienste. De betere kansen waren zelfs voor ons, zodat die nipte voorsprong zeker niet onverdiend was.”

Geen hogere ambities

En daar was inderdaad wel iets voor te zeggen. De eerste speelhelft was er, zeker van Bocholtse zijde, eentje om heel snel te vergeten. “Wij hadden dan ook verwacht dat zij na de rust met een hoge pressing zouden uitpakken, maar ook nu was de eerste grote kans weer voor ons”, vervolgt Geladi. “Misschien was die puike redding van hun doelman het keerpunt in de match. Het geloof in een ommekeer laaide plots weer op en dan zie je hoe makkelijk we weer die tegengoals slikken. Een gebrek aan ervaring? Zeer zeker, maar het zal in de toekomst wel beter moeten als we geen groter onheil over ons heen willen roepen. Vooral in het middenveld komen we iets tekort. Nu, het is al langer duidelijk dat dit seizoen alles staat in het teken van het behoud. Hogere ambities moeten we echt niet koesteren.”

 ?? ARCHIEF
FOTO KOEN FASSEUR ?? Doelpunten­maker Jonas Hofmans, hier met Poell van SpouwenMop­ertingen.
ARCHIEF FOTO KOEN FASSEUR Doelpunten­maker Jonas Hofmans, hier met Poell van SpouwenMop­ertingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium