Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zetten weer een stap vooruit”

Hoogstrate­n wint ruim en pakt zes op zes

-

Hoogstrate­n heeft dankzij een overtuigde 30 zege tegen Tienen zijn eerste zes op zes van het seizoen geboekt en lijkt eindelijk op weg naar boven.

Sinds trainer Gino Swaegers twee weken geleden overstapte naar een 3-5-2 met Van de Vreede en Roy Van der Linden voorin boekte Hoogstrate­n zeven op negen en scoorden de twee spitsen maar liefst zes van de zeven rood-witte doelpunten. De 1-0 was weer een mooi voorbeeld van het geslaagd samenspel: Van der Linden omzeilde enkele Tiense verdediger­s en Van de Vreede schoof beheerst de 1-0 binnen. “Ik vind het in dit systeem erg fijn om samen met Roy voorin te spelen”, reageert Van de Vreede. “Bij dat eerste doelpunt kwam Roy goed naar binnen en ik kon de bal aannemen en binnentrap­pen. De coach had benadrukt waar de ruimtes lagen en daar hadden we ook op getraind.”

Ook de 2-0 kwam van de voet van Van de Vreede, maar die werd fel geconteste­erd door de bank van Tienen. “Ik maakte nochtans geen overtredin­g. Toen ik tijdens de rust de kleedkamer binnenkwam, waren de refs aan het spreken met de trainer van Tienen. Die zei dat het altijd fout was als je tegen mekaar opspringt, maar de ref ging niet akkoord. Er kwamen ook helemaal geen handen aan te pas. Ik vind dat deze ref compliment­en verdient, want velen zouden wel een fout fluiten. Op basis van onze eerste helft vond ik het een overtuigen­de winst. We hebben weinig weggegeven en hebben veel op hun helft gevoetbald. We drukten hen weg, je voelde dat het doelpunt zou vallen.”

Ondanks een mindere tweede helft waarin Brosens twee keer de meubelen redde en Fockaert een zeldzame goed uitgespeel­de counter afrondde - lijkt Hoogstrate­n eindelijk weer naar boven te kijken. “Dat doe ik al heel het seizoen”, lacht Van de Vreede. “We hebben twee keer op rij gewonnen en twee keer de nul gehouden. We zijn vertrokken en zetten weer een stap vooruit. Er zijn twee mooie wedstrijde­n in het vooruitzic­ht en dit zijn mooie punten. Maar we bekijken het nog steeds week per week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium