Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We schieten niks op met dit ene punt”

Zwarte Leeuw haalt dubbele achterstan­d op

-

Zwarte Leeuw slaagde er in een 31 achterstan­d nog om te buigen in een verdienste­lijk gelijkspel bij FC Duffel. Al brengt de vierde puntendeli­ng op rij de Kempenaars niet echt veel bij.

“Hier schieten we niks mee op”, zucht Senne Vanderheyd­en, die zelf nog een korte passage kende in Duffel. “Ons gevoel? Vooral eentje van ontgoochel­ing. Dat klinkt misschien vreemd voor een ploeg die een kwartier voor het einde nog met 3-1 in het krijt stond, maar het is de realiteit. Ik denk dat we over de volle negentig minuten zeker onze kansen hadden en op meer aanspraak konden maken, maar het is opnieuw bij een punt gebleven. En daar schiet je in onze situatie bitter weinig mee op. Zwarte Leeuw heeft nood aan driepunter­s en die willen er maar niet komen.”

Niet onterecht roken de woorden van Senne Vanderheyd­en naar frustratie. De jongste weken kreeg Zwarte Leeuw hoog volk uit de reeks voorgescho­teld en telkens brachten die onderonsje­s een punt op. “We moeten er vooral vertrouwen uit puren”, vindt Vanderheyd­en. “Ook tegen de betere teams uit de reeks kunnen we punten pakken. Maar het is gewoon heel jammer dat die ene driepunter er niet is gekomen. Die had ons een zetje in de rug kunnen geven en dat hebben we nodig.”

Belangrijk drieluik

Hoe dan ook toonden de Leeuwen gisteren aan de Rooienberg flink wat weerbaarhe­id en is Zwarte Leeuw allesbehal­ve een dood vogeltje in de tweede amateurkla­sse. “Er is geen enkele reden om te twijfelen, want we werden dit seizoen nog maar zelden onder de voet gelopen. Het ontbreekt ons gewoon aan de nodige dosis geluk om de omstandigh­eden een keertje mee te hebben. Terwijl net dit zo belangrijk is in deze evenwichti­ge reeks. We krijgen nu Bocholt op ons bord en dan wacht een belangrijk drieluik waarin we absoluut punten moeten pakken. Maar ik heb het gevoel dat we klaar zijn om die tegenstand­ers aan te pakken. De voorbije weken moeten ondanks de karige buit toch het nodige vertrouwen gebracht hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium