Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het eerste kwartier de betere ploeg”

Nijlen kan na rust een zeer sterk Houtvenne niet meer bijbenen

-

Nijlen was na de thuiszege tegen Diegem met veel vertrouwen afgezakt naar Houtvenne. Het begon sterk aan de wedstrijd. Door een blessure van een grensrecht­er werd de wedstrijd even onderbroke­n. Nadien kon Nijlen, met drie tegendoelp­unten voor de rust, de aansluitin­gstreffer niet meer maken.

Trainer De Backer was nochtans met een goed gevoel naar Houtvenne afgezakt.

“We kregen hier vorig jaar ook een nederlaag aangesmeer­d”, vertelt hij. “Maar na onze prima thuiswedst­rijd tegen Diegem had ik gehoopt op meer. Het eerste kwartier waren we veruit de betere ploeg. Peeters kreeg een uitstekend­e kans op een vroeg doelpunt. Jammer dat het net niet lukte. Toen volgde de onderbreki­ng met de blessure van de grensrecht­er. Nadien verloren we de greep op de wedstrijd en kon Houtvenne tot 3-0 uitlopen. Op verplaatsi­ng een dergelijke achterstan­d ophalen, is heel moeilijk. En in plaats van 3-1 werd het 4-0. Dit Houtvenne was gewoon te sterk. We verliezen drie punten, maar ik ga niemand met de vinger wijzen. Volgende week opnieuw voor de overwinnin­g gaan, is de opdracht”, aldus De Backer.

Voor kapitein Pinxten was het een blij weerzien met Deelkens, Van Braeckel en Prud'homme.

“Houtvenne is een goed uitgebalan­ceerde ploeg”, zegt hij. “Wij begonnen nochtans goed aan de match, met kansen voor Peeters en Verstraete­n. Het stilleggen van de partij was echter geen geschenk voor ons. We waren op dat moment aan het drukken. Nadien waren we niet meer op de afspraak. Als je de rust ingaat met een 3-0 achterstan­d, wacht er een moeilijke tweede helft. De wil om terug te komen was er wel, maar we konden het niet afmaken in. We verliezen drie punten en gaan proberen die volgende week te recuperere­n.”

“Het is nu mijn vierde seizoen bij Nijlen en ik voel me op mijn veertigste nog altijd goed in mijn vel. Na onze mindere start hebben we veel rechtgezet in het tweede deel van de eerste periode”, besluit Pinxten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium