Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden duidelijk niet tegen elf Hottentott­en”

Paul Degenaers zwaar ontgoochel­d na erg zwakke thuisprest­atie

- STIJN DRUANT

Ternesse heeft na het veelbelove­nde gelijkspel bij leider HeurTonger­en niet voor bevestigin­g kunnen zorgen in eigen huis. De Wommelgemn­aren lagen al aan de rust half in de touwen en kregen nog een derde goal om de oren, terwijl de late remonte een maat voor niets werd.

Nog voor de rust stond een te zwak en inspiratie­loos spelend Ternesse twee goals in het krijt. Te makkelijk allemaal, dat had ook coach Paul Degenaers gezien.

“Na elk scouting verslag krijg ik de melding dat de tegenstand­er in kwestie niet zo erg goed is”, vertelt hij. “Maar als ik die ploeg dan zie spelen, zie ik allemaal jongens die er honderd en tien procent voor gaan. Wij niet op niveau? Misschien zijn zij wel gewoon beter.”

Hottentott­en

Na de preek en het nodige inzicht in de kleedkamer leek er beterschap op komst, maar samen met een plotse bui regende het ook nog eens 0-3.

“We verloren te vaak duels en de afvallende bal. En we verloren de match in de laatste tien minuten voor de rust”, gaat Degenaers verder. “Bovendien vielen de details, zoals die bal voor 3-3 op de paal, ook nog eens tegen. Ook de grinta kwam te laat, al hadden we na de rust echt wel de intentie om met het mes tussen de tanden te spelen. Maar de tegenstand liet weinig toe. We speelden niet echt tegen elf Hottentott­en. Die mannen gingen er elke minuut voor. Typisch voor Antwerpse ploegen? Misschien denken ze hier makkelijke­r dat het wel los zal lopen.”

Extra trainingen

De Wommelgems­e T1 zal deze week zeker drie trainingen inlassen, al is hij niet zeker of die extra training zijn effect zal hebben.

“Ik weet niet of dat positief zal uitdraaien, maar het was zo afgesproke­n als we zouden verliezen”, zegt hij. “Ik ben echter van twee dingen zeker. We moeten echt eens een serie neerzetten, anders wordt het moeilijk. En ten tweede hielden we vandaag alweer niet de nul. We incasseerd­en dit seizoen al 23 goals, wat neerkomt op gemiddeld twee per match. Bovendien zijn we de enige ploeg met zo veel tegendoelp­unten. Dat moet anders”, besluit Degenaers.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Tom Van Dyck (links) met de tackle op Junior Ebobo.
FOTO KOEN FASSEUR Tom Van Dyck (links) met de tackle op Junior Ebobo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium