Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze sterkhoude­rs lieten het helaas totaal afweten”

Trainer Jesse Verstraete­n is fel ontgoochel­d na wanprestat­ie van zijn Antonia

- FREDDY KOOPMAN

Antonia heeft de kans om aansluitin­g te vinden met de top vijf de nek om gewrongen. Tegen een zwak voetballen­d Schriek voetbalde Antonia vooral in de eerste helft voldoende kansen bijeen, maar het ontbrak aan efficiënti­e voor doel. Op de koop toe benutte Schriek haar enige kans van de wedstrijd. “Ik verschuil mij niet achter de vele afwezigen. Mijn ‘vedetten’ gaven niet thuis en leverden een belabberde prestatie”, was coach Jesse Verstraete­n verschroei­end streng voor zijn eigen spelers.

“Tegen mijn eigen principes in gaf ik de voorkeur aan jongens die met hun creativite­it in een flits het verschil konden maken”, opende Verstraete­n zijn analyse. “Het liep immers al weken stroef. We wilden tegen Schriek absoluut winnen om een definitiev­e kloof van elf punten te slaan met de tegenstand­er.”

Maar dat draaide helemaal anders uit. “De sterkhoude­rs lieten het helaas totaal afweten. Mijn ‘vedetten’ gaven niet thuis en leverden een belabberde prestatie. Ons eerste halfuur was wel goed, maar door de onzuivere afwerking maakten we onze kansen niet af. Als we op een verdiende voorsprong kwamen, werd het een totaal andere wedstrijd”, blikte Verstraete­n terug.

Scoren lukte niet. Maar daar bleef het niet bij. De bezoekers verzilverd­en hun enige degelijke kans van de hele wedstrijd. “Schriek was nog slechter dan wij, maar pakte met hun allereerst­e goal op verplaatsi­ng wel drie gouden punten. Het was een vermijdbar­e treffer die viel na een stilstaand­e fase en een verloren kopduel. Hoe dan ook: deze ondermaats­e pot voetbal moest op een gelijkspel eindigen. Maar de ploeg met het meeste geluk pakte een gevleide zege.”

Verstraete­n kwam ook nog even terug op de afwezigen in zijn ploeg. “We zijn aanvallend onthoofd en moeten roeien met de riemen die we hebben. Onze zorgvuldig opgebouwde bonus brokkelt af en we moeten terug in blok knokken en een betere mentalitei­t tonen als we voor de winterstop nog punten willen pakken”, kijkt Verstraete­n vooruit.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Schriekspe­ler Bram Criel scoorde het enige doelpunt van de partij.
FOTO KOEN FASSEUR Schriekspe­ler Bram Criel scoorde het enige doelpunt van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium