Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Groepsgesp­rek heeft zijn effect niet gemist”

Simon Van Cant en Mariaburg houden buren uit Brasschaat in bedwang

- WALTER PEERSMANS

Na de 110 pandoering van vorige week op Hoboken heeft Mariaburg zich meer dan herpakt. In de derby hield het de buren uit Brasschaat met een 22 gelijkspel in bedwang. In de slotminuut schoot Simon Van Cant de winning goal zelfs nog op de paal.

“Daarom blijven we ook met een dubbel gevoel zitten”, zegt Van Cant. “Vooraf teken je voor een gelijkspel, maar als je het achteraf bekijkt, hadden we hier gewoon moeten winnen. Zo jammer dat die bal op het einde nog tegen de paal ging.”

Brasschaat was nochtans goed aan de wedstrijd begonnen op bezoek bij de rode lantaarn. Via Vervoort kwamen de bezoekers ook op voorsprong, maar dan viel alles als een kaartenhui­sje in mekaar. Van Cant: “Ik denk dat ze ons onderschat hebben. Na drie zware nederlagen op rij van ons (twee keer 6-0 en een keer 11-0, red.) hadden ze wellicht verwacht dat het tegen ons makkelijk zou gaan. Maar wij hebben onze mentalitei­t daar tegenover gezet. We hebben de hoofden bij elkaar gestoken en gezegd dat we vooral meer durf en lef moesten tonen. En kijk, het heeft meteen effect gehad. Mooi toch.”

Brasschaat­se onderschat­ting

Bij Brasschaat was het na afloop heel stil in de kleedkamer. Coach Jo Van Dyck was zelfs zo ongelukkig over de prestatie van zijn spelers dat hij weigerde om een reactie te geven. Ook invaller Mats Verdy, die zes minuten voor tijd nog voor de gelijkmake­r zorgde, was niet mals. “Hier mogen we nooit gelijkspel­en. Wat zijn we met mijn doelpunt? We dachten dat we dat varkentje hier eens snel zouden wassen. Wel, we zijn bedrogen uitgekomen. Na ons openingsdo­elpunt begonnen we de strijd op het middenveld te verliezen. We speelden ook veel te traag. Uiteindeli­jk mogen we dan nog tevreden zijn dat we na deze zwakke prestatie een puntje pakken. Ook al horen we hier eigenlijk altijd te winnen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Joeri Lambert en Thomas Fasseur (rechts) houden de spelers van Brasschaat op afstand. Rode lantaarn Mariaburg pakte een knap punt tegen de buren.
FOTO KOEN FASSEUR Joeri Lambert en Thomas Fasseur (rechts) houden de spelers van Brasschaat op afstand. Rode lantaarn Mariaburg pakte een knap punt tegen de buren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium