Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doemscenar­io van nul op vijftien dook toch even op”

Stef Everaert blij dat Kalmthout in slotfase tegen Kaart eindelijk nog eens punt pakt

- WALTER PEERSMANS

Winnaar van de topper tussen Kalmthout en Kaart: Turk Sport. De leider zag zijn twee dichtste achtervolg­ers zaterdagav­ond 33 gelijk spelen en ging gisteren zelf met 02 winnen op het veld van Lentezon.

Kaart leek tegen Kalmthout nochtans lang op weg naar de zege. Met nog vijf minuten te spelen stond het 1-3 voor en leek de buit binnen. Maar twee late doelpunten van Stef

Everaert en Robin Kraewinkel­s zorgden toch nog voor een punt voor de thuisploeg. “En daar moeten we blij mee zijn”, zegt Everaert. “Want geloof me: het doemscenar­io van nul op vijftien (na een seizoensta­rt met 21 op 21, red.) dook toch even op. Maar gelukkig hebben we op het einde karakter getoond en heeft ons dat nog een punt opgeleverd. Het gelijkspel vond ik trouwens terecht. Kaart wist drie keer te scoren uit drie kansen. Buiten die doelpunten hebben ze amper iets afgedwonge­n.”

Toch geeft ook Everaert toe dat het na die goede start de laatste weken veel minder gaat bij Kalmthout. “Hoe dat komt? Geen idee. We zijn niet anders gaan trainen of spelen, maar het loopt even niet lekker. Daarom is het goed dat we nog een puntje gepakt hebben. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe reeks voor ons.”

Bij Kaart keken de spelers vooral naar de scheidsrec­hter als oorzaak van het late puntenverl­ies. “Wij hadden de scheids duidelijk niet mee”, zegt Kevin Ooms. “Kalmthout kon zich meer veroorlove­n. Bij ons werd er telkens gefloten. Mede daardoor zorgt dit late puntenverl­ies voor een wrang gevoel. Al waren we op het einde misschien ook gewoon wat te laks. We hadden de ballen moeten wegtrappen. Dit voelt even zuur, maar dat is voetbal, zeker?”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jordi Denisse heeft Kaart op voorsprong gebracht. Bij Kalmthout appelleren ze tevergeefs voor handspel.
FOTO KOEN FASSEUR Jordi Denisse heeft Kaart op voorsprong gebracht. Bij Kalmthout appelleren ze tevergeefs voor handspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium