Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen verhaal tegen Dries De Smet”

Benoît Goethals wordt voor het tweede jaar op rij tweede

- (basp)

Benoît Goethals is uitstekend aan zijn crossseizo­en begonnen. Na zijn vierde plaats in de cross van Opwijk stond hij in de 11 novemberve­ldloop van Mechelen wel op het podium. Voor het tweede jaar op rij werd hij er tweede.

De mannen maakten er een boeiende cross van op het snelle parcours in recreatied­omein De Nekker. In de eerste twee ronden bleef er nog een kopgroep van vier samen: Joris Keppens, Dries De Smet, Benoît Goethals en Jan Adriaensen. Die laatste moest al snel afhaken, zodat ze het met hun drieën mochten uitvechten. Tegen de snelle eindsprint van De Smet hadden Goethals en Keppens in laatste kilometer geen verhaal. De 19-jarige Dendermond­enaar won de 8,1km lange cross in 24’52. Goethals (24’56) moest net als vorig jaar vrede nemen met plaats twee. Keppens (24’58) werd derde. Stabroeken­aar Jan Adriaensen (25’14) bolde als vierde over de eindmeet. “Ik wist dat ik in de sprint tekort zou komen tegen De Smet, gezien zijn sterke reputatie op de 1500m”, zegt Goethals. “Daarom probeerde ik de eindsprint te vermijden. Ik bleef het tempo hoog houden en hoopte dat hij nog een inzinking zou krijgen, maar dat gebeurde niet. Zijn laatste versnellin­g was er te veel aan. Ik ben tevreden over de conditie. Ik begon wat later dan normaal aan mijn voorbereid­ing, maar het gaat al meteen goed”, vindt de uit Henegouwen afkomstige Brasschate­naar.

Goethals’ trainingsm­akker Jan Adriaensen viel naast het podium. “Ik had geluk dat het tempo in het begin niet zo hoog lag. Daardoor kon ik even aanklampen. Toen ik loste, wist ik dat ze weg waren. Ik hoopte de achterstan­d nog te beperken, maar dat lukte niet. Ik train nu bij AC Break in een fantastisc­h groepje met mannen als Benoît, Nick Van Peborgh en Lex Van Den Wijngaert. Ideaal.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium