Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit mag niet meer mislopen”

Stefan Van Aelst na twee degelijke prestaties weer wat dichter bij zege

- (basp)

Na puike prestaties in de vijfde en zesde proef (kogelstote­n en 1500m) stat Stefan Van Aelst alweer een stap dichter bij de eindzege in de Achtkamp van Brasschaat. Achtkampde­butanten Timothy Truyts (kogel) en Toon Dierckx (1500m) pakten de dagwinst.

Timothy Truyts toonde zijn meestersch­ap in het kogelstote­n: vlotte winst met een worp van 12m95. Meerkamper Ruben Devrieze werd tweede met 11m79 en Joren Hendrix (10m99) derde. In de 1500m stond er geen maat op Toon Dierckx. Klassement­sleider Stefan Van Aelst wilde de schade beperken en dat lukte hem: veertiende in het kogelstote­n met 9m10 en vierde in de 1500m.

Nochtans was hij met een bang hart begonnen aan de op twee na laatste zondag. “De hele week ben ik ziek geweest”, zegt Van Aelst. “Griep. Pas vrijdag begon het te beteren. Voor de 6,5km tijdrit was ik al grieperig met koorts. Door daar diep te gaan, heb ik het erger gemaakt. Gelukkig was ik net op tijd min of meer hersteld. In het kogelstote­n gooide ik een halve meter minder ver dan op training. Geen drama. In de 1500m liep ik lange tijd op de zesde plaats, maar op het einde haalde ik er nog twee in; zodat ik op kop blijf in de stand.”

Met zijn twee degelijke prestaties is de eindwinst zo goed als binnen voor Van Aelst. “Ik durf te zeggen dat het nu wel binnen is. Zowel in de veldloop (19/11) als in de veldrit (26/11) ben ik sterker dan Joren. Dat moet in orde komen.”

Bij de vrouwen leidt Britt Vanthillo. De Essense, die momenteel volop naar Ekeren aan het verhuizen is, werd vierde in het kogel en won de 800 meter. Ook zij lijkt op weg naar de eindwinst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium