Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ondanks de nederlaag zeg ik chapeau aan mijn spelers”

-

Verdienste­lijk Proost Lierse van Bart Schapmans kan niet stunten tegen FT Antwerpen Geen stunt vrijdagavo­nd voor Proost Lierse tegen FT Antwerpen. Maar ondanks de 25 nederlaag was Liersecoac­h Bart Schapmans meer dan tevreden over de prestatie van zijn ploeg.

“Het futsal was de grote winnaar van deze wedstrijd”, zegt Schapmans. “We waren toch wel wat onthoofd door het gemis van enkele spelers en dan vind ik dat mijn ploeg het heel goed heeft gedaan. Voor de eerste ploeg en de beloften samen had ik exact tien spelers over wie ik kon beschikken. Zaaf, Yachou, Aiyoub en doelman Mageren ontbraken. Voor een club als Proost Lierse is dat heel wat kwaliteits­verlies. Ondanks de nederlaag zeg ik dan ook: chapeau aan mijn jongens.”

Ook speler Mohamed Kasmi berustte in de nederlaag.

“Natuurlijk merk je het verschil tussen beide ploegen”, zegt Kasmi. “Uiteraard staat Antwerpen een trap hoger dan wij. Maar daar hebben wij toch heel wat karakter tegenover gezet. We hebben de juiste mentalitei­t laten zien en zo kon deze match uitgroeien tot een hele leuke pot voetbal. In het allerbeste geval en als we over iedereen kunnen beschikken kunnen we ons meten met dit Antwerpen. Maar nu misten we te veel spelers om dat te kunnen doen. Toch hebben we de toeschouwe­rs niet ontgoochel­d, en dat is ook niet onbelangri­jk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium