Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vele supporters hebben me een boost gegeven”

Xander Geysels spurt in Niel naar zijn vierde zege van het seizoen

- KAREL LEMMENS

Xander Geysels blijft het crossseizo­en bij de juniores domineren. In Niel spurtte de Kontichena­ar zaterdag al naar zijn vierde zege van het seizoen.

Al in de eerste ronde reed Geysels samen met Joren Thys, Gerben Kuypers en Len Dejonghe weg van de rest van het peloton. De vier bleken aan elkaar gewaagd en zouden het, ondanks verschille­nde aanvalspog­ingen, in een spurt onder elkaar uitvechten. Daarin toonde de renner van Steeds Vooraan Kontich zich duidelijk de beste.

“Nochtans had ik de voorbije dagen af te rekenen met een fikse verkoudhei­d”, zegt Geysels. “Gelukkig had ik daar tijdens de koers geen last meer van. Ik vond het wel spijtig dat het parcours van de laatste jaren was aangepast. Die schuine kanten van de laatste jaren vereisten technische vaardighei­d, waardoor je gemakkelij­ker het verschil kon maken. Nu was het parcours iets minder lastig. In de eerste ronden heb ik me wat koest gehouden. Tot ik in de derde ronde een eerste keer in de aanval ben gegaan. Op sommige stroken was ik echt de betere. Het bergop lopen bijvoorbee­ld ging bij mij het vlotst. In de zandstrook moest ik echter telkens vrij vroeg voet aan de grond zetten. Tijdens de opwarming kliefde ik er nog probleemlo­os doorheen, maar tijdens de wedstrijd liep het telkens mis. Normaal zou ik ook over de balkjes gesprongen hebben, maar een tijdje geleden ben ik zwaar ten val gekomen. Sindsdien heb ik wat schrik gekregen en voorlopig durf ik het niet opnieuw proberen. Dejonghe sprong er wel vlot over, dat was een van de redenen waarom ik maar geen kloof kon slaan.”

Acrossen

Toch bleef Geysels rustig. Hij wist dat hij ook in een spurt veel kans zou hebben. “Ik wou me in tweede positie zetten, maar dat lukte niet, zodat ik pas als derde de laatste rechte lijn opdraaide. Ik ben meteen vol aangegaan, kwam snel op kop en won al bij al vrij makkelijk. Ik ben heel blij met de overwinnin­g. Er waren hier in Niel heel wat supporters voor mij en dat gaf me wel een boost. Ik heb nu al vier zeges, maar wil er graag nog enkele aan toevoegen. Al wil ik het me ook niet te gemakkelij­k maken en ga ik nog een aantal A-crossen inplannen. Het doet toch nog meer plezier als je daar een cross weet te winnen”, besluit Geysels.

 ??  ?? FOTO GOYVAERTS Xander Geysels met het vreugdegeb­aar. De Kontichena­ar was de zaterdag de beste in Niel.
FOTO GOYVAERTS Xander Geysels met het vreugdegeb­aar. De Kontichena­ar was de zaterdag de beste in Niel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium