Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Italianen zeuren, Zweden én Pirlo slaan terug

- (kvu)

Italië moet vanavond een 10 ophalen tegen Zweden als het straks wil deelnemen aan het WK. In aanloop naar de beslissend­e match werd er flink wat gezeurd door de Italianen. “Een rookgordij­n”, zegt Andrea Pirlo, de immer stijlvolle balgoochel­aar die met Italië in 2006 wereldkamp­ioen werd.

La Squadra Azzurra verloor de heenwedstr­ijd door een afgeweken schot van Jakob Johansson. Verdediger Darmian kwam nog het dichtst bij een gelijkmake­r met een schot op de paal. Achteraf werd er aan Italiaanse zijde gemekkerd over het potige spel van de Zweden en over de Turkse ref Cakir. Met name Leonardo Bonucci, die na acht seconden een elleboog van Toivonen in het gezicht kreeg, wond er geen doekjes om. “Toivonen brak mijn neus en moest van het veld gestuurd worden. Een scheidsrec­hter met meer persoonlij­kheid had wel een speler van de Zweden uitgeslote­n. Zij wilden er een vechtparti­j van maken en daar had de ref iets aan moeten doen.”

Aanvaller Marcus Berg, die geel kreeg, nam de Italianen zelf op de korrel. “Ze deden alles om mij van het veld te krijgen. Voortduren­d lagen ze op de grond. Maar ze deden het niet eens goed. Eerder goedkoop. Ik wist dat het een oorlog zou worden, maandag zal het ook zo zijn.”

De aanvaller van Al Ain werd verrassend genoeg bijgetrede­n door oudinterna­tional Andrea Pirlo. “Italië zag eruit als een bang team dat voor een 0-0 speelde. Het geklaag over de ref? Een rookgordij­n. In Europa spelen is niet zoals in Italië, waar je een vrije trap krijgt voor het lichtste contact”, zei hij op Sky Italia. Italië moet vanavond Verratti missen wegens schorsing. Bonucci speelt met een masker om zijn gebroken neus te beschermen.

 ?? FOTO EPAEFE ?? Bonucci liep een gebroken neus op na een elleboogst­oot in de heenmatch. “De Zweden wilden er een vechtparti­j van maken.”
FOTO EPAEFE Bonucci liep een gebroken neus op na een elleboogst­oot in de heenmatch. “De Zweden wilden er een vechtparti­j van maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium