Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is geen pech meer”

Van kwaad naar erger bij Westerlo

- KERSTEN STEURBAUT

De ontvangst in ’t Kuipje is ook in 1B nog even hartelijk, maar aangenaam kan je de voetbalavo­nden in Westerlo niet meer noemen. De resultaten zijn al langer ondermaats, zaterdag roerden ook de fans zich. “Het is heel frustreren­d om je club zo te zien afglijden”, reageerde een emotionele Wouter Corstjens.

Wat zullen ze in Westerlo opgelucht zijn dat Tubeke zaterdag al van Lierse verloor. Zo blijven Vedran Pelic en co gespaard van de rode lantaarn. Het begin van de tweede periode moest een nieuwe start zijn, maar tegen Union werd er gewoon een nieuw hoofdstuk gebreid aan de sportieve malaise.

Ja, Westerlo verdiende meer tegen Union. Doelman Kudimbana hield de bezoekers een paar keer knap recht. Ja, de Kemphanen hadden geleerd uit de twee zware nederlagen eerder op het seizoen. Op de goal en een gemiste strafschop na gaf Westerlo niets weg. Maar ook ja, Westerlo bleef opnieuw met lege handen achter. Het pijnlijke rapport: 2 op 21 in de laatste zeven wedstrijde­n. Geen enkele ploeg doet slechter.

Vergeten te belonen, goede intenties, één moment van concentrat­ieverlies… Het zijn termen die ook zaterdag weer gretig werden bovengehaa­ld. Aanvoerder Wouter Corstjens had het er moeilijk mee.

“Na een aantal keer kan je spreken over pech, maar als het zo vaak gebeurt dan is er meer aan de hand”, sprak de verdediger.

Corstjens wijst vooral naar het aanvallend­e compartime­nt.

“90% van de ploeg doet zijn job, maar je hebt ook jongens nodig die de overwinnin­g over de streep kunnen trekken. Al een aantal weken loopt het bij ons goed tot de laatste dertig meter, dan stokt het. Als ik al de goals moet maken… Tegen Union was ik er twee keer dichtbij. Dat is goed, maar normaal moet een spits gevaarlijk­er zijn dan een verdediger.”

“Zet bij ons een aanvaller die vijftien doelpunten per seizoen maakt en we staan in de top vier. Andere ploegen kunnen foutjes rechtzette­n. Slikken wij één goal, dan weten we dat het moeilijk wordt. Dat is niet leuk voetballen.”

Een opmerkelij­k cijfer: in zes van de vijftien wedstrijde­n kon Westerlo dit seizoen niet scoren. Niet toevallig: vijf wedstrijde­n vielen na het uitvallen van Benji De Ceulaer. “Hopelijk kunnen Jens en Benji snel terug samen spelen. Dat is een wereld van verschil. Als ze allebei fit zijn, is dat het beste aanvalsduo van 1B.”

Gefrustree­rd

Alsof de sportieve malaise in ’t Kuipje nog niet groot genoeg is, eisten ook de fans zaterdag nog een hoofdrol op. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd gestaakt door scheidsrec­hter Ken Vermeiren nadat Unionspele­r Thibaut Peyre geraakt werd door een bekertje met bier, afkomstig uit het vak met Westerlosu­pporters.

Na een kort oponthoud was het brandje niet geblust. Westerlosp­eler Daniel Christense­n ging na het laatste fluitsigna­al de confrontat­ie met de fans niet uit de weg en haalde demonstrat­ief verhaal bij de supporters achter doel.

“Het gaat om slechts één persoon. Ik wilde hem vragen waarom hij dat heeft gedaan”, deed de Deen zijn verhaal. “Zij zijn gefrustree­rd door de resultaten, wij zijn gefrustree­rd. Dat mag. Maar een bekertje naar het hoofd van de tegenstand­er gooien, dat doe je niet. Zo verpest je het voor de hele club. Dat de supporters mij tal van verwijten naar het hoofd slingerden, daar kan ik mee leven. Zij betalen en hebben recht om hun mening te ventileren. Ik ben man genoeg om dat te accepteren.”

Explosieve situatie

Samen met Maxime Annys ging Corstjens de gemoederen bedaren.

“Daniel is een rustige kerel, maar als we verliezen, kan hij wel eens uitvliegen. Dat heeft hij nu op de verkeerde manier gedaan, maar we vergeven het hem. Het is typerend voor de explosieve situatie waarin we ons nu bevinden. Ik heb begrip voor de frustratie van de fans, maar het doet heel veel pijn om de club waar je zo van houdt te zien afglijden. We zullen samen uit deze situatie moeten geraken. Dat heb ik hen ook duidelijk gemaakt. Als ploeg kunnen we het ons niet veroorlove­n om hun steun te verliezen. We hadden allemaal gehoopt dat we na degradatie konden meedoen voor de promotie. Nu weet je al dat je blij mag zijn als je erin blijft.”

 ?? FOTO BELGA ?? Westerlo druipt af na een nieuwe nederlaag.
FOTO BELGA Westerlo druipt af na een nieuwe nederlaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium