Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sta altijd paraat”

‘Vergeten’ Nico Binst leidt Lierse naar 12 op 12

- KURT GULDENTOPS

Lierse begon zaterdag in Tubeke het tweede periodekam­pioenschap zoals het de eerste periode was geëindigd. De deugddoend­e 12overwinn­ing in het Stade Leburton is de vierde zege op rij voor de Pallieters, die stilaan van een heuse revival mogen spreken onder coach Will Still.

In 1B is begin november de periode van de herkansing. Een nieuwe start met het tweede periodekam­pioenschap, alle tellers op nul. Niet zo voor een herboren Lierse, de laatbloeie­r van de eerste periode. Die sloten de Pallieters af met drie opeenvolge­nde zeges. Een reeks die Lierse zaterdag een vervolg gaf met een weliswaar levensbela­ngrijke 1-2-uitzege bij rode lantaarn Tubeke. Met dank aan Nico Binst, de man die wekenlang in de schaduw van Aurélien Joachim huisde, maar door diens interlandv­erplichtin­gen nog een keer op de voorgrond trad. En hoe! De exspits van Antwerp deed een evenwichti­ge eerste helft toch nog in het voordeel van Lierse kantelen door in het derde kwartier een strafschop uit te lokken.

“Een slimme fout”, glunderde Binst nadien. “Ik dook voor Quentin Laurent op en liet hem de keuze. Ofwel kon ik afdrukken, ofwel moest hij contact zoeken. Hij koos voor de tweede optie.”

Met die elfmeter had Binst de helft van de job gedaan en Andrei Camargo deed de rest. Met een plaatsbal in de rechterhoe­k bezorgde hij Lierse de 0-1. Amper tien minuten na de pauze eiste Nico Binst helemaal zelf de hoofdrol op door een verre bal van Ivan Yagan te onderschep­pen en de 0-2 door de benen van Theo Defourny in doel te jassen.

“Een schitteren­d moment”, blikte Binst met voldoening terug op zijn derde doelpunt van het seizoen. “Ik moest lang op deze kans wachten en dan is het heel leuk om beslissend te kunnen zijn. Ik wou de coach tonen dat ik paraat sta als hij me nodig heeft en dat is gelukt. Kijk, deze groep hangt zo sterk aan elkaar en is dermate gedreven dat de resultaten niet uit konden blijven. Voor mij was het de voorbije weken moeilijk om in de ploeg te geraken en in feite is dat een goed teken. Nu moeten we deze positieve lijn doortrekke­n. Een paar weken geleden leken we nog een stelletje nietsnutte­n, maar dat beeld strookt niet met de kwaliteit die

in onze kern schuilt.”

Vertrouwen Lierse zette zaterdag de tweede periode alvast succesvol in. En dat moet de burger moed geven. “Ach, we willen niet te ver vooruit kijken, maar we hopen vrijdag tegen Cercle Brugge wel op dit elan door te kunnen gaan. Deze vier zeges op rij geven uiteraard wel vertrouwen. Het is aan ons om dit vast te houden.”

 ?? FOTO BELGA ?? Een hartje voor de fans: Binst viert zijn doelpunt.
FOTO BELGA Een hartje voor de fans: Binst viert zijn doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium