Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wereldkamp­ioen na operatie aan beide handen

Delfine Persoon behoudt wereldtite­l ondanks manke voorbereid­ing

- (rbl)

Delfine Persoon (32) behoudt haar WBCwereldt­itel. Zelfs een operatie aan beide handen kon de WestVlaams­e niet stoppen. Zaterdag in Zwevezele rekende ze in tien ronden af met de Française Myriam Dellal.

Dellal (38) was er nochtans van overtuigd dat ze die WBC-gordel van Persoon kon afpakken. En niet compleet ten onrechte. De WestVlaams­e werd aan beide handen geopereerd en kon een vol jaar nauwelijks trainen en al zeker niet sparren, laat staan een echte kamp vechten.

Maar zaterdag legde Persoon tien ronden lang het tempo op en won ze die allemaal. En na afloop zei ze tot ieders verbazing: “Ik ben nog niet honderd procent, er is nog een groeimarge.” Over haar geopereerd­e handen geen kik. Het was niet te zien dat ze soms nog pijn had. En wat nu? “De leeftijd begint mee te spelen en mijn voorbereid­ing was dus niet optimaal. Dat moet beter. We gaan Dellal vragen of ze voor mijn volgende kamp als sparringpa­rtner naar Zwevezele wil komen. Want altijd met jongens sparren is niet ideaal.”

Die volgende kamp zou er vlugger kunnen komen dan verwacht, want Delfine is hot in de bokswereld.

“Je kan alleen maar enorm respect opbrengen voor wat Delfine al heeft gepresteer­d”, aldus WBC-ondervoorz­itter Bob Logist vanuit Edin- burg, waar hij de kamp om de WBC Silver in het superlicht­gewicht supervisee­rde. “Die opdracht lag al lang vast, maar ik was liever in Zwevezele geweest. Nu heeft Delfine zo’n drie maanden de tijd om zich voor te bereiden op een verplichte verdedigin­g van haar WBC-titel.”

Nu tegen WBAkampioe­ne?

Waar en tegen wie dat wordt, is nog niet duidelijk. “Ik denk dat de organisato­ren de kamp tegen Dellal hebben afgewacht om in gang te schieten”, zegt Logist. “Nu Delfine gewonnen heeft, wordt ze een erg gegeerde kandidate om op een affiche te zetten. Waar ook ter wereld. En dat de Ierse Katie Taylor geïnteress­eerd is, kan ik begrijpen. Ze is kampioene van de WBA, met respect de tweede grootste boksbond van de wereld. Dus is het voor haar een unieke kans om te proberen de WBCtitel van Delfine af

te pakken.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Delfine Persoon stuurt de Française Myriam Dellal naar de hoek waar de klappen vallen.
FOTO PHOTO NEWS Delfine Persoon stuurt de Française Myriam Dellal naar de hoek waar de klappen vallen.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium