Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ellen Van Loy behaalt mooiste zege op haar 37ste

- (bow)

Ellen Van Loy behaalde op haar 37ste de mooiste zege van haar carrière. Ze versloeg bij de vrouwen Nikki Brammeier in de spurt. “Ongeloofli­jk dat ik hier win. Dit is mijn mooiste zege ooit. Ik hou van zware crossen, maar dat ik hier alle toppers versla, is toch onverhoopt. Ik heb op het einde gelopen alsof mijn leven ervan afhing en ben zo alsnog tot bij Nikki geraakt. Erop en erover, dacht ik. Superblij dat het lukte. Ik rij altijd een heel constant seizoen, ik ben blij dat ik eindelijk een mooie uitschiete­r heb. Want Gavere, dat is een klassieker hé.”

Van Loy was dinsdag te gast op het Gala van de Flandrien. “Zo’n avondje uit heeft mij blijkbaar deugd gedaan”, zegt ze. “Ik moet dat misschien meer doen.” Ze heeft vandaag ook een dagje vakantie. Want de renster van Telenet-Fidea werkt als opvoedster in het MPI in Oosterlo in Geel. “Ik werk daar met mensen met een mentale beperking. In de winter halftijds, in de zomer voltijds.”

Wat als ze alles op het veldrijden zou kunnen zetten? “Tja, nu gaat dat niet meer. Hadden ze mij acht jaar geleden een profcontra­ct gegeven, dan zou het kunnen. Maar ik ben misschien iets te vroeg geboren. Die boom in het vrouwenvel­drijden is te laat gekomen voor mij. Maar het is zoals het is. Ik blijf wel enorm genieten van de cross. Ik ga zeker nog door tot februari 2018. En misschien doe ik er daarna nog een jaartje bij. Of twee. Of drie.” (lacht)

Sanne Cant, die zaterdag in Niel ten val kwam, werd gisteren in Gavere pas vijfde. “Ik had enorm veel last van mijn rug. Ik ga er toch eens moeten laten naar kijken.”

De verrassend­e Kim Van De Steene werd derde. De Nederlands­e Maud Kaptheijns, winnares van de vorige vier manches, kende een moeilijke dag en finishte als twaalfde. Ze blijft wel leidster in de Superprest­ige.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium