Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel mij nog niet super, het beste moet nog komen”

Daar is de modder, daar is Toon Aerts: winnaar in Niel en tweede in Gavere

- (bow)

Het was nog niet het seizoen van Toon Aerts deze veldritwin­ter. Maar kijk, twee moddercros­sen dit weekend en de Europese kampioen van 2016 staat er: zaterdag winnaar in Niel en gisteren tweede in Gavere. Zonder pech zat zelfs een tweede zege op een rij in.

“Ik miste mijn start in Gavere”, zegt Aerts. Op beelden was duidelijk te zien dat de lichten nog op rood stonden toen de renners. Blijkbaar werd er vooraf gezegd dat er gewerkt zou worden met een fluitsigna­al, maar die communicat­ie bereikte niet iedere renner. “Ik wist van niks. Ik reageerde uiteraard niet gevat en miste zo mijn start.”

Aerts maakte een mooie remonte en schoof voorbij Van Aert naar de tweede plaats. Hij naderde zelfs op leider Mathieu van der Poel. “Maar toen reed ik lek”, zegt de 24-jarige Kempenaar. “Ik kwam daardoor ook ten val. Met zware gevolgen, want mijn stuur stond scheef en mijn fiets was naar de haaien, waardoor ik naar de materiaalp­ost moest lopen. Ik verloor te veel tijd en krachten door die valpartij. Anders zat er misschien meer in.”

Verkoudhei­d

Ook zaterdag in Niel was zijn start niet goed. “Ik dacht zelfs even dat we met een valse start te maken hadden. Eer ik mee vooraan zat, had ik al een stevige achtervolg­ing moeten rijden.”

Maar mede dankzij de steun van Telenetplo­egmaat Corné van Kessel kon hij de ontsnapte Michael Vanthouren­hout alsnog bijbenen om finaal solo te finishen.

“Als Mathieu en Wout er niet bij zijn, moet je de kansen grijpen”, zegt Aerts. “Ik heb het wat moeilijk gehad in het begin van het seizoen, maar het begint stilaan te vlotten. Zeker op zwaardere omlopen. Het beste moet dus hopelijk nog komen. Want echt super was ik ook dit weekend nog niet. Misschien zit er zelfs een verkoudhei­d aan te komen. Maar kom, zo’n weekend doet deugd. Wie mij vrijdag had gezegd dat ik zou winnen in Niel en tweede ging worden in Gavere, had ik gek verklaard. Laten we nu hopen dat het blijft regenen en dat de omlopen zwaar blijven. Ideaal voor mij.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Toon Aerts: “Als Mathieu en Wout er niet bij zijn, moet je de kansen grijpen.”
FOTO GOYVAERTS Toon Aerts: “Als Mathieu en Wout er niet bij zijn, moet je de kansen grijpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium