Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk gaat met 4-0 onderuit bij Cercle: “Hieruit kunnen we veel leren”

Door blessures verzwakt Beerschot Wilrijk begint tweede periode met zware nederlaag

- HUGO FRET

De wedstrijd op Cercle Brugge kreeg voor Beerschot Wilrijk al snel een erg ongelukkig verloop. Na tien minuten keken de Antwerpena­ars al tegen een 10 achterstan­d aan. Het hek ging helemaal van de dam toen even later Diarra een strafschop weggaf en rood pakte en Prychynenk­o geblesseer­d uitviel.

Beerschot Wilrijk begon nochtans aardig aan de match. “Maar dan scoort Cercle een doelpunt uit het niets”, zucht centrale verdediger Arjan Swinkel. “We stonden goed bij de vrijschop van Mercier, maar hij komt met een gelukje weer in balbezit en met een zondagssch­ot scoort hij.”

Zo’n doelpunt valt wel eens en Beerschot was niet onder de indruk. Het kantelmome­nt viel een kwartier later, toen Diarra de doorgebrok­en De Belder neertrok in de zestien: strafschop en rood voor de verdediger.

“Ik beweer niet dat de strafschop onterecht was, maar ik stel voor dat er toch eens nagedacht wordt over wanneer er geel of rood getrokken wordt na het fluiten van een strafschop”, sakkert Swinkel. “Hernàn Losada werd op Roeselare van achter aangetrapt, met een strafschop en geel voor de overtreder tot gevolg. Vandaag trekt Diarra aan de trui van de tegen- stander en hij krijgt rood onder de neus. Daar stel ik me wel vragen bij.”

Tot overmaat van ramp viel op dat moment ook Pychynenko uit met een open wonde die gehecht moest worden. Beerschot Wilrijk even met negen op het veld en daar profiteerd­e Cercle optimaal van: enkele minuten later stond het 3-0. De Antwerpena­ren nog voor het halfuur uitgeteld. De Bruggeling­en konden er voor de koffie zelfs nog een vierde bij prikken. “Ik was blij dat het rust was”, aldus nog Swinkel. In de tweede helft leek Cercle Brugge tevreden met de 4-0 en Beerschot trachtte via veel balbezit de schade verder te beperken. Daarin slaagde het, maar verder kwamen de troepen van coach Marc Brys ook niet. De tweede helft was achteraf gezien overbodig.

Geen gele kaarten pakken

Met dit pak slaag smeert Cercle Beerschot Wilrijk zijn tweede nederlaag van het seizoen aan. Swinkels relativeer­t: “De ploegen komen bovenaan het klassement dicht bij elkaar, maar deze 4-0 nederlaag zegt verder niets. Er werden ook niet meer dan drie punten verloren. Het heeft geen nut om mezelf nu uit te spreken over wie er mogelijk de tweede periode zal winnen. Daar is het nog veel te vroeg voor.” Marc Brys denkt er hetzelfde over. “De 4-0 doet vermoeden dat we vandaag een zwakke wedstrijd speelden. Maar ik vond dat niet. “We speelden tegen een erg gedreven Cercle en het wedstrijdb­egin zat tegen. Na het uit- vallen van Diarra en Prychynenk­o – en vermits we al zonder de geblesseer­de Van den Bergh aan de aftrap verschenen – was onze verdedigin­g wel degelijk verzwakt. Bij een 4-0-tussenstan­d aan de rust luidde de opdracht in de eerste plaats dan ook de schade te beperken en vooral geen gele kaarten meer te pakken. We speelden de bal dus rustig rond en gaven met tien tegen elf geen kansen meer weg. Dit is een wedstrijd waarvan we veel kunnen leren voor de toekomst.”

Marc Brys (coach Beerschot Wilrijk) ‘‘De uitslag doet vermoeden dat we vandaag een zwakke wedstrijd speelden. Maar ik vond dat niet.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Losada in duel met Delacourt.
FOTO BELGA Losada in duel met Delacourt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium