Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Barricadee­r je deur en hou vol, zei de politie”

- (fem, ddb)

Geplunderd­e winkels, verkoolde auto’s, gemolestee­rde verkeersli­chten, doodsbange handelaars… Gisteren was het puin ruimen in de omgeving van de Beurs.

“Dat zal dan nog maar eens een Vlaamse winkel zijn die uit de stad verdwijnt”. Frieda De Kerf en Paul Stulens uit Zandhoven hebben in Brussel een meubelzaak, waar ze na een sms van bezorgde huurders naartoe trokken. “De kosten in onze winkel lopen op tot in de tienduizen­den euro. We hebben hier al heel wat meegemaakt, maar wat we nu aantroffen, tartte elke verbeeldin­g. Dat crapuul heeft alles kort en klein geslagen en een verkeerspa­al als stormram gebruikt om het veiligheid­sglas te breken. Nadien volgde een plundertoc­ht.”

Maar ook andere Brusselaar­s beleefden de schrik van hun leven. Zoals Thibaut Quintens en Sarah Fitton. Een gebarricad­eerde deur was het enige dat de Marokkaans­e relschoppe­rs en plunderaar­s scheidde van het koppel en zijn dochtertje Enola (1). “We zagen vanuit ons raam hoe tientallen gemaskerde mannen de vitrines van de meubelzaak aan diggelen sloegen en probeerden brand te stichtten in de winkel.” Daarna baanden ze zich een weg naar de bovengeleg­en appartemen­ten. Het koppel belde meteen naar politie. “Daar vertelde men ons om de deur te barricader­en en vol te houden.”

Intussen hadden de relschoppe­rs de voordeur van het appartemen­t op de eerste en tweede verdieping al ingetrapt. Ze haalden de woning overhoop en gingen aan de haal met pc’s, tablets en andere waardevoll­e voorwerpen. De bewoners waren niet thuis. Uiteindeli­jk raakten de relschoppe­rs niet tot bij Thibaut, Sarah en kleine Enola.

 ?? FOTO'S BELGA, RR ?? De schade in de winkel van Frieda De Kerf en Paul Stulens, die in Zandhoven gemeentera­adslid en Vlaams Belangvoor­zitter is, loopt in de tienduizen­den euro.
FOTO'S BELGA, RR De schade in de winkel van Frieda De Kerf en Paul Stulens, die in Zandhoven gemeentera­adslid en Vlaams Belangvoor­zitter is, loopt in de tienduizen­den euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium