Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waterbus krijgt versterkin­g

Twee vertrekken per uur en vanaf het voorjaar verbinding naar het noorden

-

Op de Schelde is zaterdag de boot Aqua Ruby in gebruik genomen. Door een tweede waterbus in te zetten, kan er nu elk halfuur een boot vertrekken in plaats van elk uur.

Aqua Ruby is geen nieuw schip. Het werd in 1999 gebouwd en voer de laatste jaren in Litouwen. Vanuit Litouwen kwam het naar Antwerpen om het komende halfjaar hier op de Schelde te varen tussen Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen. Als de nieuw bestelde waterbus klaar is, zal die Aqua Ruby vervangen. Aan boord is plaats voor 130 voetganger­s en vijftig fietsen. Een enkele reis met de waterbus kost 3 euro, een retourtje 5 euro.

“Vanaf het voorjaar komt er ook een verbinding met de waterbus naar het noorden van Antwerpen”, zegt schepen van Haven Marc Van Peel (CD&V). Die zal stoppen aan de Ketenislaa­n en Fort Liefkensho­ek, een verbinding die interessan­t is voor mensen die in de haven werken. “Het Havenbedri­jf investeert 17 miljoen euro in de verbinding­en met de waterbusse­n. Zo hopen we de mobiliteit te verbeteren. We horen van bedrijven op de linkeroeve­r dat hun werknemers ander werk zoeken omdat ze de files beu zijn. De waterbus kan daar een oplossing voor zijn.”

In de zomer vervoerde de waterbus 30.000 passagiers per maand, ondertusse­n zijn dat er nog 17.600.

MAAIKE FLOOR

MARC VAN PEEL (CD&V)

Schepen van Haven ‘‘De verbinding naar het noorden is interessan­t voor bedrijven in de haven.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De komst van de tweede boot wordt gevierd met goudkleuri­ge confetti.
FOTO PATRICK DE ROO De komst van de tweede boot wordt gevierd met goudkleuri­ge confetti.
 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium