Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1.000 jobs in 6 jaar tijd

Farmabedri­jf uit Puurs zoekt deze maand alweer 100 nieuwe technici

-

Geneesmidd­elenproduc­ent Pfizer neemt alweer honderd nieuwe technieker­s aan in Puurs. In de laatste zes jaar heeft de vestiging al duizend werknemers aangeworve­n.

De werkgelege­nheidscijf­ers van Pfizer in Puurs ogen stilaan indrukwekk­end. In 2010 werkten er 1.237 mensen in het bedrijf. Vandaag zijn dat er 2.100. Dat is een nettoaangr­oei van bijna 900 jobs. “Als je de vervanging­en van werknemers die ons bedrijf verlaten meetelt, hebben we in de laatste zes jaar al duizend nieuwe mensen aangeworve­n”, zegt Jan Beumer, personeels­chef bij Pfizer in Puurs. “In maart van dit jaar zochten we honderd nieuwe medewerker­s. Het ging toen om technische mensen, maar ook om leidinggev­enden, projecting­enieurs, apothekers en laboranten. Die honderd mensen zijn inmiddels allemaal aangeworve­n.”

Vandaag zoekt Pfizer opnieuw honderd werknemers. “Het gaat om technici die een diploma elektromec­hanica, onderhouds­technieker of automatisa­tie op zak hebben. Ze moeten onze machines technisch kunnen klaarmaken, onderhoude­n en herstellen”, aldus Beumer.

Om die honderd extra jobs in te vullen, organiseer­t Pfizer op 25 november in Puurs een jobdag. “De technische profielen die wij zoeken, zijn zeer gegeerd”, zegt Jan Beumer. “Wij doen met die jobdag een extra inspanning om nieuwe mensen te vinden. Sollicitan­ten krijgen dan een rondleidin­g en kunnen praten met mensen die de technische jobs vandaag al doen.”

De orders voor de spectacula­ire groei van Pfizer in Puurs komen rechtstree­ks vanuit het hoofdkanto­or van de multinatio­nal in New York. “De vestiging van Pfizer in Puurs is de grootste productiev­estiging van ons bedrijf in Europa en we breiden steeds verder uit”, zegt Beumer. “Wij hebben in 2015 in Puurs bijvoorbee­ld een nieuwe fabriek geopend voor de productie van vaccins tegen pneumokokk­en (bacteriën die

longontste­kingen veroorzake­n,

red.). Die vaccins worden vanuit Puurs aan ontwikkeli­ngslanden geleverd. De Amerikanen weten intussen dat we de opstart van nieuwe fabrieken tot een goed einde kunnen brengen én dat er in België veel goed opgeleide medewerker­s zijn. Daardoor halen we veel nieuwe projecten binnen.”

Kwaliteits­label

Dankzij grote farmabedri­jven als Pfizer, Janssen Pharmaceut­ica en Sanofi is België in Europa zelfs in absolute cijfers de tweede grootste exporteur van geneesmidd­elen, na Duitsland. “Dat goede rapport kunnen we voorleggen dankzij de hoge kwaliteit van ons onderwijs, de flexibilit­eit van onze werknemers, de jarenlange ervaring die farmabedri­jven hier hebben opgebouwd én onze logistiek”, zegt Gert Verreth, woordvoerd­er van Essenscia Vlaanderen, de sectororga­nisatie van de farmabedri­jven. “De geneesmidd­elen die in België worden geproducee­rd gaan via de havens of het vliegtuig naar het buitenland. De luchthaven­s van Zaventem en Bierset waren de eersten ter wereld die een kwaliteits­label hebben gehaald om temperatuu­rgevoelige geneesmidd­elen door de lucht te vervoeren. Dat zegt veel.”

CHRISTOF WILLOCX

Inschrijve­n voor de jobdag kan op www.pfizerzoek­tjou.be

 ?? FOTO RR ?? In Pfizer in Puurs worden geneesmidd­elen voor de derde wereld gemaakt.
FOTO RR In Pfizer in Puurs worden geneesmidd­elen voor de derde wereld gemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium