Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jaar cel voor hooligans die agent in elkaar sloegen

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft drie leden van de harde kern van R. Antwerp FC veroordeel­d tot een celstraf van twaalf maanden wegens het mishandele­n van een politieage­nt.

Op 4 februari 2017 speelde R. Antwerp FC in het Koning Boudewijns­tadion een belangrijk­e wedstrijd tegen Union. Antwerp domineerde de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong, maar diep in de tweede helft slaagde Union erin om de gelijkmake­r te scoren. Tot frustratie van de aanhang van de Great Old.

Inspecteur Thierry B. (43) uit Anderlecht, een lid van de spoorwegpo­litie, was een van de politiemen­sen die de opdracht kregen om de Antwerp-aanhang te begeleiden met de trein. Toen de trein in het station van Berchem stilviel, zochten stomdronke­n leden van de harde kern de confrontat­ie met de politie. Inspecteur Thierry B. kreeg harde vuistslage­n en trappen te incasseren. Hij was als gevolg van het pak slaag 23 dagen werkonbekw­aam.

Uit het onderzoek kwamen drie beruchte Antwerp-aanhangers in beeld als daders van de mishandeli­ng van de politieman. Het ging om Mike V.E., (30), Limane B.(38) en Patrick J. (38).

“De feiten zijn laakbaar”, aldus de rechter. “Zinloos geweld ingegeven door drankmisbr­uik en door ergerlijk hooliganis­me is ontoelaatb­aar en overschadu­wt op negatieve wijze de voetbalspo­rt.”

De rechtbank veroordeel­t de drie hooligans tot twaalf maanden effectieve celstraf en een boete van 1.200 euro. De drie worden ook solidair veroordeel­d tot het betalen van een schadeverg­oeding van 1.100 euro aan politieins­pecteur Thierry B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium