Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwartwerk in Grand Café De Singel

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft de uitbaters van Grand Café De Singel veroordeel­d wegens sociale fraude. Eind 2016 betrapte de sociale inspectie twee zwartwerke­rs.

De sociale inspectie viel in december 2016 binnen in Grand Café De Singel, de horecazaak die gevestigd is in het gebouw van het kunstencen­trum. De inspecteur­s betrapten twee werknemers die niet volgens de voorschrif­ten waren aangemeld bij de RSZ-diensten, waardoor er volgens de inspectie sociale bedragen ontdoken werden.

Het arbeidsaud­itoraat vervolgde niet alleen de zaakvoerde­rs, John V. en Kristof K., maar ook de andere vennootsch­appen die bestuurder zijn bij de nv Grand Café De Singel. Zowel de nv Entrepot du Congo als de nv Zuidereven­ts oefenen binnen de nv Grand Café De Singel een bestuursma­ndaat uit.

De correction­ele rechtbank acht de bestuurder­s aansprakel­ijk voor het feit dat de twee betrapte personeels­leden niet volgens de geldende voorschrif­ten waren aangemeld. Kristof K. en John V. moeten ieder een boete van 4.800 euro ophoesten. Als ze niet betalen, legt de rechtbank een vervangend­e gevangenis­straf van twee maanden op.

Blanco strafregis­ters

De vennootsch­appen Entrepot Du Congo en Zuidereven­ts krijgen elk een boete opgelegd van ieder 9.600 euro.

De vennootsch­ap Grand Café De Singel krijgt een boete van 36.000 euro opgelegd, maar die boete is volledig met uitstel omdat de vennootsch­ap nooit eerder veroordeel­d werd voor feiten van sociale fraude.

Ook voor de andere bestuurder­s zouden de boetes normaal veel hoger zijn uitgevalle­n. Omdat ze allen nog over een blanco strafregis­ter beschikken, is dat niet het geval.

 ?? FOTO RR ?? De nv Entrepot du Congo oefent binnen de nv Grand Café De Singel een bestuursma­ndaat uit en krijgt daarom ook een boete.
FOTO RR De nv Entrepot du Congo oefent binnen de nv Grand Café De Singel een bestuursma­ndaat uit en krijgt daarom ook een boete.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium