Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Will Still heeft deze ploeg tot een geheel gesmeed”

Braziliaan­se rechterfla­nkverdedig­er Andrei Camargo hoopvol na deugddoend­e winst bij exclub Tubeke

- (kugu)

Lierse zette het tweede periodekam­pioenschap in met een rake 12 uitzege bij Tubeke. De vierde driepunter op rij voor de Pallieters, die aan een ware heroplevin­g bezig zijn. Tot grote vreugde van Andrei Camargo.

We schrijven maandagavo­nd 16 oktober, gisteren amper vier weken geleden. Een dramatisch zwak Lierse verliest troosteloo­s van een niet eens imponerend Union. Het absolute dieptepunt. Maar laat net die match de ommekeer zijn voor de Pallieters. Nadien volgen zeges tegen Cercle Brugge, Westerlo en OH Leuven in de eerste periode. Een drieklappe­r die de Lierenaars zaterdag bij de opening van de tweede periode een vervolg gaven met een belangrijk­e 1-2 winst bij Tubeke, de ex-club van Andrei Camargo. “Een droomstart”, benadrukte de flankverde­diger.

“Ach, we hebben helemaal geen kern om daar onderin te bengelen, maar je moet dat uiteraard ook hard kunnen maken op het veld. Op dat vlak hebben we zaterdag een mooie stap gezet. We bouwden een bonus van tien punten op tegenover Tubeke. En dan zeg ik dat we omhoog moeten durven te kijken. Zonder daarbij euforisch te worden. Maar Will Still is erin geslaagd om van dit Lierse een heus geheel te smeden. We tonen inzet en engagement. Kwaliteite­n waarmee je flink wat kan bereiken in de Proximus League.”

Het was overigens Andrei Camargo zelf die Lierse in Tubeke met een strafschop op weg zette naar drie levensbela­ngrijke punten. “Die 0-1 voelde bijzonder goed aan”, aldus Camargo. “Onze ploeg had die voorsprong nodig. Het was zo belangrijk om bevestigin­g te kunnen brengen na die fraaie negen op negen waarmee we de eerste periode waren geëindigd. Op die manier trekken we de positieve lijn gewoon door. En geven we onszelf toch ook wel wat ademruimte. We nemen afstand van zowel Tubeke als Westerlo en dat zal de groep deugd doen.”

Ook Camargo zelf is aan een serieuze opwaarderi­ng bezig. Hij had een sputterend­e start op het Lisp, maar is stilaan uitgegroei­d tot een ware voortrekke­r. “Ik kan begrijpen dat de fans zich de ogen fronsten toen ik op het Lisp neerstreek. Maar ik was totaal onvoorbere­id. Ik besloot om keihard te werken en sta nu al veel verder. Al moet het nog beter. En dat moet ook de drive zijn voor de rest van de groep.”

 ?? FOTO BELGA ?? Andrei Camargo.
FOTO BELGA Andrei Camargo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium