Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan voor een derde titel op rij”

Judith Vandermeir­en van Braxgata wil met goed gevoel winterstop in

-

In de hoogste hockeyklas­se bij de vrouwen stonden Antwerp en Braxgata vorig weekend tegenover elkaar. De twee titelkandi­daten leverden een spannende strijd, die met 23 werd gewonnen door Braxgata.

De meisjes van Braxgata klommen eerst op een 0-1-voorsprong via Silke Steenacker­s, maar zagen Antwerp daarna opnieuw in de wedstrijd komen. Emma Puvrez en Laurine Delforge brachten de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong.

Na de pauze bleef de strijd zeer spannend, maar in de laatste tien minuten konden Louise Versavel en Pauline Leclef het tij alsnog doen keren. Braxgata doet zo meteen een schitteren­de zaak in het klassement. De kampioenen van de laatste twee seizoenen nestelen zich nu samen met Watducks op een gedeelde tweede plaats, op twee punten van leider Gent.

“Het was een felbevocht­en overwinnin­g. Maar ze deed wel enorm veel deugd”, zegt Red Panther en Braxgata-boegbeeld Judith Vandermeir­en. “We waren nogal wisselvall­ig aan het seizoen begonnen. Hier en daar hebben we misschien toch enkele ploegen onderschat. Dat resulteerd­e in drie nederlagen, waarvan twee op ons eigen veld. Al is er zeker wel een excuus in te te roepen: heel wat van onze speelsters hadden er een drukke zomer opzitten, met de Red Panthers en de -21.”

Maar de laatste weken loopt het dus beter. Braxgata kon in zijn laatste vier wedstrijde­n een twaalf op twaalf pakken. Volgend weekend krijgen de meisjes uit Boom hekkenslui­ter Brugge op bezoek. Nadien volgt de winterstop en mag de riem er even af. “Tegen Brugge mogen we geen steek laten vallen. We staan op een mooie tweede plaats. We blijven ons na de winterstop focussen op de play-offs. We gaan nog altijd voor een derde titel op rij”, aldus Vandermeir­en. (jbr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium