Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen de handdoek niet in de ring gooien”

Olivier Vertommen blijft ondanks nieuw verlies strijdvaar­dig

-

Ook onder nieuwe coach Jochem Bergmans blijft de kentering uit bij SintLenaar­ts. De rode lantaarn ging zondag in de slotfase onderuit bij Bocholt. Alweer lag een individuel­e fout aan de basis van de nederlaag.

Net als vorige week tegen FC Duffel speelde Sint-Lenaarts nochtans een goede eerste helft. Hofmans bracht de Eesterploe­g ook verdiend op voorsprong. Maar na de rust ging het licht opnieuw uit. Met een nieuwe nederlaag als gevolg.

“Opnieuw begonnen we goed om het dan toch weer uit handen te geven”, zegt Olivier Vertommen. “Eigenlijk hadden we met meer dan een doelpunt voorsprong moeten gaan rusten. Maar opnieuw gebeurde dat niet en na de rust gaven we alles opnieuw uit handen. De manier waarop dat gebeurde, valt echt niet goed te praten. Oké, we spelen met een heel jong team en dan maak je al eens foutjes. Maar dit hadden we echt nooit meer uit handen mogen geven.”

Want ondanks de nederlaag was Vertommen echt niet ontevreden over wat Sint-Lenaarts bracht in Limburg. “We speelden goed en creeerden kansen. Alleen hebben we weer te veel mogelijkhe­den laten liggen. En ja, als het vooraan niet lukt, weet je dat elk foutje achteraan cruciaal kan zijn. De kopjes gaan dan naar beneden en dan verzeil je in de hoek waar de klappen vallen. Zeven punten na elf wedstrijde­n is niet goed, we moeten gewoon efficiënte­r worden. Zaterdag krijgen we het bezoek van Hoogstrate­n. Opnieuw geen makkelijke opdracht, maar we moeten iets rapen. Zo simpel is het. We mogen de handdoek niet in de ring gooien.” (wp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium