Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er was nochtans weinig verschil tussen beide ploegen”

Aanvoerder Olivier Somers kent wederoptre­den in mineur

-

Ternesse heeft een weekend om erg snel te vergeten achter de rug. De Wommelgemn­aren gaven te lang niet thuis tegen Pelt, slikten drie goals, en zagen hun late remonte geen punt meer opleveren.

“Esperanza Pelt was veel scherper in de duels, dat was het grootste verschil”, zegt Olivier Somers. “We gaven eigenlijk weinig kansen weg, maar een foutje en een counter zetten ons snel op een 0-2 achterstan­d. Dat is voetbal, maar zo maakten we het onszelf meteen moeilijk. Nadien probeerden we op karakter te reageren, maar het kwam er nooit echt uit. Die twee goals van ons kwamen veel te laat. Echt veel verschil tussen beide ploegen was er nochtans niet. Dat er te weinig spelers op niveau waren? Dat weet ik niet”, blijft de middenveld­er mis- schien wijselijk op de vlakte. “Het is een feit dat het elke week knokken blijft. Het is krabben om iets te rapen. Elke keer zal de inzet er moeten zijn, anders wordt het een lastig seizoen. Het behoud blijft het hoofddoel, dus moeten we liefst zo snel mogelijk uit de gevarenzon­e geraken. Pas dan kunnen we misschien verder kijken. Het zijn lastige weken, hé. Ontspannen voetballen is er zeker niet bij. Het is altijd van moeten en dat kost energie. Maar zeker thuis moeten we punten gaan pakken”, weet Somers, die wekenlang in de lappenmand lag.

“Voor de rust zat ik goed in de match, nadien was het moeilijker omdat ik minder ballen kreeg. Dat City Pirates me weer is komen scouten? Wist ik niet. De ambitie om hogerop te spelen, is er nog steeds, maar eerst wil ik dit seizoen tot een goed einde brengen.” (stdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium