Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat kan ik zeggen na zo’n zware nederlaag?”

Willem Brouwers is nog niet bekomen van pandoering op veld van Houtvenne

- GINO VAN LOOY

Nijlen kreeg zaterdag een ferme oplawaai van Houtvenne. 60 werd het, zodat blauwwit met de billen bloot huiswaarts keerde. Na de 30 zege van vorige week tegen het sterke Diegem, staan Willem Brouwers en co dus meteen weer met de voeten op de grond.

“Wat kan ik hierover zeggen”, zucht Willem Brouwers. “Het rare is dat we helemaal niet slecht aan de match waren begonnen. Tijdens de eerste tien minuten waren we de betere ploeg, we hadden het meeste balbezit en kregen ook een grote kans. Bovendien zetten we Houtvenne goed vast, alles leek te lopen zoals het moest.”

Maar dan werd de match even stilgelegd voor een blessure van een lijnrechte­r en het verloop van de wedstrijd wijzigde. “Die lijnrechte­r werd vervangen en plots veranderde alles. Houtvenne pakte meteen over en werkte af aan honderd procent. Drie kansen en drie doelpunten, ze waren supereffic­iënt. Toch geloofden we er tijdens de rust nog in, zeker omdat we niet waren weggespeel­d. We wisten dat bij een snel tegendoelp­unt van ons er nog veel mogelijk was, maar het draaide anders uit. Enkele minuten na rust werden we gepakt op snelheid en stond het 4-0. Dan weet je ook dat het praktisch onmogelijk wordt om nog terug te keren. Houtvenne speelde het dan ook nog eens goed uit. En dan staat er 6-0 op het bord en dat doet zeer, ja.”

Degradatie­zorgen vermijden

Brouwers denkt echter niet dat die cijfers lang gaan blijven hangen bij de Nijlense spelersgro­ep. “De trainer heeft achteraf ook gezegd dat het nu eenmaal zo is. Je kan er niets meer aan veranderen en moet vooruitkij­ken. Zeker in deze reeks is het belangrijk om niet te veel achter elkaar te verliezen, want dan zak je heel diep weg. Drie weken geleden wonnen we op Kampenhout, dat toen ongeslagen aan de leiding stond. Drie nederlagen later staan ze veertiende, zo snel gaat het in deze reeks. We moeten ervoor zorgen dat we niet op een degradatie­plaats terechtkom­en, dan is het elke week van moeten en dat weegt mentaal. Volgend weekend wacht Wellen, maar veel prognoses kan je in deze reeks niet maken. Ze hebben drie punten meer dan wij, maar dat betekent niet zoveel. Ook bij ons zijn de resultaten wisselvall­ig, maar dat is eigen aan de ploegen in deze reeks. Thuis kunnen we normaal iets meer tegen ploegen die boven ons staan, hopelijk lukt dat ook tegen Wellen.”

 ?? FOTO SMB ?? Willem Brouwers (links) strijdt met Senne Van Bauwel van Houtvenne om de bal.
FOTO SMB Willem Brouwers (links) strijdt met Senne Van Bauwel van Houtvenne om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium