Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder materiaalp­ech in de veldrit is het binnen”

Essense Britt Vanthillo ligt op koers voor tweede eindzege in vier jaar

-

Terwijl Stefan Van Aelst bij de mannen op de overwinnin­g in de Achtkamp van Brasschaat afstevent, ligt Britt Vanthillo na zes van de acht proeven helemaal op koers om bij de vrouwen de eindzege binnen te halen.

In het kogelstote­n viel Vanthillo met 8m11 net naast het podium. Haar oudere zus Lynn Vanthillo won met 10m34. Veterane Roselyn Obahoan (8m25) werd tweede en derde zus Cordulle Vanthillo (8m20) werd derde. “Over het kogelstote­n was ik een klein beetje teleurgest­eld”, bekende Britt Vanthillo. “Ik hoopte iets verder te gooien. Dan zou ik tweede geweest zijn. Nu ben ik vierde. Ik had graag met mijn twee zussen Lynn en Cordulle op het podium gestaan. Maar vierde is wel oké, zo nam ik oot wat extra voorsprong in de stand.”

In de 800m was Vanthillo oppermacht­ig. “De 800m ging heel goed: als eerste begonnen en als eerste aangekomen met 70m voorsprong. Dat gaf een heel goed gevoel. Ik ben blij dat het lopen zo goed gaat.”

Zo staat Vanthillo op kop in de stand met vijf punten voorsprong op Lauranne Pauwels. Met nog de veldloop en de veldrit voor de boeg, kan het haast niet meer misgaan voor de tweevoudig provinciaa­l kampioene veldlopen. “De veldloop is nog meer mijn ding. Ik zit momenteel volop in de verbouwing­swerken door mijn verhuis naar Ekeren. Maar tussendoor heb ik nog voldoende duurlopen kunnen doen. De veldrit zie ik ook wel zitten. Dat vind ik altijd heel leuk. Ik verwacht dat de overwinnin­g binnen is. Het is enige wat nog verkeerd kan gaan, is materiaalp­ech in de veldrit, maar dat zal hopelijk niet gebeuren.”

In 2014 won Vanthillo al eens de Achtkamp. In 2015 nam ze niet deel, vorig jaar werd ze derde. (basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium